250.000 € ζητάει η Coca Cola από εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη

0

Αγωγή κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του

επιχειρησιακού σωματείου στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) κατέθεσε, την περασμένη βδομάδα, η Coca-Cola 3Ε, ζητώντας αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ με την κατηγορία της ηθικής βλάβης και της δυσφήμησης εις βάρος της.

Η αγωγή αφορά σε σχετικά δελτία Τύπου της ΠΟΕΕΠ τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα και με τα οποία καταδίκασε την απόλυση των 33 εργαζομένων που απασχολούνταν στο τμήμα διακίνησης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χαρακτηρίζουν την αγωγή «τρομοκρατία», ενώ έχουν ήδη απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο.

Για το θέμα η Coca-Cola 3E επισημαίνει ότι «το σωματείο και οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι για περισσότερο από ένα μήνα καταφέρονται συστηματικά και μεθοδευμένα εναντίον της εταιρείας, παραπλανώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών στη χώρα.

Οι ισχυρισμοί για μεταφορά δραστηριοτήτων ή τμημάτων εκτός Ελλάδος -και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία- είναι άκρως παραπλανητικοί και δυσφημιστικοί και παράλληλα με τις ενέργειες μποϊκοτάζ και δυσφήμησης στα προϊόντα της εταιρείας πλήττουν την εικόνα και το κύρος της εταιρείας.

http://left.gr/news/h-coca-cola-zitaei-250000eu-apo-ergazomenoys-kai-syndikata

Φαίνεται πως τόσα τους λείπουν! Όχι μόνο έκαναν 33 απολύσεις, έκλεισαν εργοστάσια και μετέφεραν την παραγωγή στη Βουλγαρία και την Ιταλία, αλλά εξακολουθεί να μας δουλεύει το μέλος του ΔΣ της Eurobank και ιδιοκτήτης Δαυίδ !
Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν σήμερα τρεις 24ωρες απεργίες που άρχισαν σήμερα.

Leave a Reply