Επικαιρότητα

Φλέγεται η Αττική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 3:54 οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βορειοανατολική Αττική.


Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Αφίδνων παίρνοντας αμέσως μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε γρήγορα προς το Κοκκινόβραχο και το Κρυονέρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες σε εκείνο το σημείο όμως δεν τα κατάφεραν και η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και έφτασε στον Άγιο Στέφανο που απειλεί σπίτια και ανθρώπινες ζωές.
Η πυροσβεστική ενημερώνει ότι η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο Παπαβασιλείου που είναι στην Εθνική Οδό πριν τα διόδια των Αφίδνων αλλά κατάφεραν να την περιορίσουν. Οι φλόγες προκάλεσαν ζημίες στον προαύλιο χώρο χωρίς να φτάσουν στις αποθήκες πυρομαχικών.
Από την μέχρι τώρα ενημέρωση αρκετά σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημίες από την πυρκαγιά ενώ οι φλόγες είναι σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο υγρών καύσιμων στην Λεωφόρο Τραπεζούντας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή είναι μεγάλες και αναμένεται να αυξηθούν. Στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 14 υδροφόρες δήμων και 26 εθελοντές. Από τον αέρα ρίψεις νερού κάνουν 4 canadair και δυο ελικόπτερα.
Η πυροσβεστική που δίνει άνιση μάχη με τις φλόγες προσπαθεί να την περιορίσει στο σημείο γιατί υπάρχει φόβος ότι μπορεί να φτάσει στην Πάρνηθα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close