Επικαιρότητα

11% ανεργία δίνει η Στατιστική Αρχή για την Πελοπόννησο, 40% το εργατικό κέντρο Αργολίδας! (video)

Αλγεινή εντύπωση έκαναν τα όσα ανέφερε στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας , το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα νούμερα που πλέον στοιχειώνουν την Πελοπόννησο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάποτε λέγαμε πως σε κάθε σπίτι δουλεύει η μάνα ο πατέρας και είναι άνεργο το ένα από τα δυο απιδιά. Σήμερα σε κάθε σπίτι άνεργοι είναι και οι 4!»

Ο πρόεδρος μίλησε για την Πελοπόννησο, την φτωχότερη περιφέρεια της χώρας , για την ανεργία που αγγίζει το 20% , ποσοστό που διπλασιάζεται αν μιλάμε για νέους από 18-28 ετών!!! «Μετράμε 4.000 ανέργους από τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ ενώ στο νομό μου στην Αργολίδα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει απολύσει το 60% του προσωπικού της και το υπόλοιπο εργάζεται με 4ωρα» είπε ο πρόεδρος.

Όλα αυτά έρχονται βέβαια σε αντίθεση με τα στοιχεία που έδωσε η Εθνική Στατιστική Αρχή σύμφωνα και με τα οποία η ανεργία στην Πελοπόννησο είναι 11% και μάλιστα έχει μειωθεί. Η περιφέρεια μας δε είναι 4η σε κατάταξη και θεωρείται από εκείνες που έχουν, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας!

Οι αριθμοί ευημερούν λοιπόν, στρογγυλοποιούνται και μαγειρεύονται, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι δυστυχούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close