Επικαιρότητα

10-16 χρόνια για τη δολοφονία Φιλόπουλου.

Τις ποινές τους για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου έμαθαν οι τέσσερις που κρίθηκαν ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αναγνωρίζοντας σε όλους ελαφρυντικά, το δικαστήριο επέβαλε από 10 χρόνια κάθειρξη στους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο, 12 χρόνια στον Βασίλη Ρουμπέτη (και στους τρεις με την κατηγορία της συνέργειας), ενώ σε 16 χρόνια καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, Χρήστος Σακάτης.

και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου κρίθηκαν ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σε όλους όμως αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, είτε του προτέρου εντίμου βίου (στους Βαγιόπουλο, Ψυκάκο, Ρουμπέτη) είτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (που επίσης αναγνωρίστηκε στον Ρουμπέτη), είτε του μειωμένου καταλογισμού λόγω τοξικομανίας (στον Σακάτη).

Έτσι, οι ποινές που τους ανακοινώθηκαν είναι οι εξής

-Στον Νίκο Βαγιόπουλο, 10ετής κάθειρξη όπως και πρωτόδικα, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

-Στον Βασίλη Ψυκάκο, 10ετής κάθειρξη όπως και πρωτόδικα, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) για απλή συνέργεια με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί.

-Στον Χρήστο Σακάτη, 16ετής κάθειρξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε πρώτο βαθμό, στον ίδιο είχε επιβληθεί η ποινή των ισοβίων.

Από την ποινή του Σακάτη θα αφαιρεθούν τα πέντε χρόνια για τα οποία κρατείται ήδη, ενώ από εκείνη του Ρουμπέτη θα αφαιρεθούν οι 18 μήνες της προφυλάκισής του.

Οι Σακάτης, Ψυκάκος και Βαγιόπουλος θα οδηγηθούν απευθείας στις φυλακές, ενώ για τον Ρουμπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, διότι δεν παρευρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο.

http://www.filopoulos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close