Χρήστος Δήμας: «Κερδίζουμε δισεκατομμύρια ευρώ από τη μείωση υπερπλεονασμάτων»

0

Για τη σημασία μείωσης των υπερπλεονασμάτων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τις τρεις κύριες διαφορές της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη γεωργία μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Κορινθίας, Χρήστος Δήμας.

Τόνισε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η αποχή και όταν γίνουν κυβέρνηση θα ενώσουν τους Έλληνες, ερχόμενοι σε αντίθεση με τα διχαστικά συνθήματα των τωρινών κυβερνώντων π.χ. «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Θεωρεί ότι τα υπερπλεονάσματα είναι αντιπαραγωγικά και με μείωσή τους από 3,5% σε 2% η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομική πολιτική, η ασφάλεια και τα εθνικά θέματα αποτελούν τις 3 βασικές διαφορές της Ν.Δ. με το νυν κυβερνών κόμμα σύμφωνα με τον κύριο Δήμα.

Σχετικά με την οικονομία, ανέφερε ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση θα μειωθεί η φορολογία. «Δεν θα μοιράσουμε χρήμα που δεν υπάρχει, αλλά θα μειώσουμε η φορολογία. Το 42% των οφειλών προς την εφορία δημιουργήθηκε επί ημερών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την επιβολή φορολογικών μέτρων 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.» είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ακόμη στην επισκόπηση δαπανών, η οποία θα γίνει σε όλα τα υπουργεία και όχι μόνο σε τρία όπως έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που είναι λιγότερο κοστοβόρες για τον πολίτη και το κράτος, καθώς και στην επιτάχυνση των συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στο ζήτημα της ασφάλειας, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου που έβγαλε βαρυποινίτες από τις φυλακές. «Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια» είπε. Χαρακτήρισε τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι» με τα Εξάρχεια (και όχι μόνο) και τον «Ρουβίκωνα» υποστηρίζοντας ότι επί ημερών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θέλουν να τους πιάσουν. Επί πρόσθετα κατέκρινε τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στον ποινικό κώδικα π.χ. μετατροπή του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει μία ενιαία εθνική στρατηγική. Ειδικότερα για την Τουρκία και τον πρόεδρό της είπε: «Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκή Ένωση απομονώνουν τον Ερντογάν, ενώ ο Τσίπρας τον καλεί στην Ελλάδα και από πάνω μας ταπεινώνει με αυτά που λέει μέσα στη χώρα μας».

Για τον τομέα της γεωργίας μιας και η Κορινθία όπου πολιτεύεται είναι αγροτικός νομός, πιστεύει ότι ο ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) λειτουργεί αναχρονιστικά. «Δεν μπορεί οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ να κάνουν ακόμα και 6 μήνες για να εκτιμήσουν καταστροφές που παθαίνουν οι αγρότες λόγω του καιρού. Δεν μπορεί ο ΕΛΓΑ να λειτουργεί με σοβιετικά πρότυπα.»

Τέλος υπενθύμισε ότι έχει κάνει ερωτήσεις στη βουλή για το τι έγινε με τα αποθεματικά του ΕΛΓΑ που πήρε η κυβέρνηση το 2015, χωρίς όμως να του έχει δοθεί απάντηση.

Leave a Reply