ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: Τα Εξάρχεια «μετακομίζουν» στο Κολωνάκι! – «Μαζική παρέμβαση στους δρόμους»!

0

Με «μαζική παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου», το οποίο το χαρακτηρίζει ως «ταξικό άβατο εγκληματικότητας», ο Ρουβίκωνας καλεί τις «συντρόφισσες» και τους «συντρόφους» του σε «αντιφασιστική δράση»!
…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
«Η κρατική καταστολή θα πρέπει να γνωρίζει πως όσο σανό και να ταΐσει τις μάζες των αδαών τηλεθεατών, η επίθεσή της δεν θα είναι ένας σύντομος αγώνας και κατά κανένα τρόπο να μην αυταπατάται ότι θα καθορίσει εκείνη μόνη της το πεδίο της μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο post – «διάγγελμα» που έκανε μέσα από το γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο athens.indymedia.org και το οποίο φέρει τίτλο:
«Ρουβίκωνας – Λ.Α.Δ. – Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Μαζική παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου»

Κατ’ ουσίαν ο Ρουβίκωνας στέλνει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικότερα στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι «τίποτα δεν βεβαιώνει ότι τα “Εξάρχεια” για πάντα θα παραμείνουν εκεί που είναι, θα είναι μόνον εκεί ή θα έχουν το ίδιο μέγεθος», εξηγώντας ότι ως πολιτικό φαινόμενο τα «Εξάρχεια» οφείλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, υπογραμμίζοντας:

«Κατά μία διαβολική σύμπτωση δίπλα στην γειτονιά των Εξαρχείων υπάρχει μια άλλη εξίσου εμβληματική γειτονιά της μητρόπολης, το Κολωνάκι. Προϊόν κι αυτή μιας ιστορικότητας μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τα Εξάρχεια. Έχει κι αυτή ας πούμε λόφο, αν και πολύ ψηλότερο, είναι το ίδιο μουντό αστικό τοπίο, αν και πιο τακτοποιημένο, είναι γεμάτη μαγαζιά και χώρους διασκέδασης, αν και πολύ ακριβότερα, ανθεί κι εκεί η εμπορία ναρκωτικών αν και πολύ καλύτερη ποιότητας, υπάρχουν και εκεί διάφορες νόμιμες ή παράνομες μαφίες αν και ασχολούνται με την χοντρική σε αντίθεση με την λιανική των Εξαρχείων. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι Εξάρχεια και Κολωνάκι είναι αντεστραμμένα είδωλα. Το ένα για τους προλετάριους, την βάση, το άλλο για τους αστούς, την κορυφή. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε το γεγονός ότι και οι δύο γειτονιές εξυπηρετούνται με τα ίδια ΜΜΜ, κάτι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους της τάξης μας… Το Κολωνάκι είναι ένας προφανής πειρασμός».

Προαναγγέλλει δε το νέο πεδίο δράσης του αντιεξουσιαστικού αγώνα: «Ήρθε όμως η ώρα να ανοίξουμε τα φτερά μας και οι πρώτες εικόνες είναι θετικές. Παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια.

πηγη

Leave a Reply