Πώς θα κάνετε ενδιαφέροντες τους άδειους τοίχους του σπιτιού σας

0

Όλοι σας κατά πάσα πιθανότητα έχετε προβληματιστεί όταν έχετε έναν ή περισσότερους άδειους τοίχους στο σπίτι σας και δεν ξέρετε με τι να τους γεμίσετε. Ο τοίχος αυτός πιθανότατα αποτελεί έναν από τους τοίχους του σαλονιού σας, του υπνοδωματίου σας, του διαδρόμου ή της εισόδου του σπιτιού σας. Είτε είναι μικρός είτε μεγαλύτερος, θα δούμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε προκειμένου να τον αξιοποιήσετε και ταυτόχρονα να του δώσετε τον χαρακτήρα και το στυλ που σας αρέσει.

Η ταπετσαρία αποτελεί ένα τρόπο κάλυψης των τοίχων, αλλά ταυτόχρονα και μία στιλιστική πρόταση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας, είτε αυτό είναι το υπνοδωμάτιό σας, είτε το σαλόνι σας, είτε το γραφείο σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το χρώμα και το σχέδιο που σας αρέσει και εκφράζει την αισθητική σας, και να το τοποθετήσετε στον τοίχο σας.

Εάν ο τοίχος του καθιστικού σας χρειάζεται ‘γέμισμα’ και αναρωτιέστε τι να τοποθετήσετε σε αυτόν, μία καλή επιλογή που έχετε είναι ένας χαμηλός μπουφές. Ο τελευταίος έχει επιστρέψει δυναμικά αποτελώντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διακοσμητικές τάσεις, και αναμφίβολα θα σας εκφράσει και εσάς εάν σας αρέσει το vintage στυλ. Επιλέξτε λοιπόν τον μπουφέ στο χρώμα και το μέγεθος που επιθυμείτε και διακοσμήστε τον, τοποθετώντας πάνω του διακοσμητικά αντικείμενα ή επιτραπέζια φωτιστικά της προτίμησής σας.

Εάν είστε φίλοι τν βιβλίων και του διαβάσματος, μία βιβλιοθήκη είναι ιδανική για έναν τοίχο στον οποίο αναρωτιέστε τι να τοποθετήσετε. Η βιβλιοθήκη μπορεί να τοποθετηθεί στο καθιστικό ή στο σαλόνι σας, ακόμα και στο χολ σας εάν υπάρχει επαρκής χώρος. Εάν βέβαια το σπίτι σας διαθέτει ξεχωριστό δωμάτιο για γραφείο, μία πολυθρόνα μπροστά από τη βιβλιοθήκη είναι ιδανική ώστε να μετατρέψετε το χώρο αυτό σε μία ήσυχη γωνιά για διάβασμα. Τοποθετήστε και ένα από τα πολλά επιδαπέδια φωτιστικά που έχετε στη διάθεσή σας και αρχίστε το διάβασμα άφοβα.

Εάν τα έργα τέχνης και οι πίνακες σας εκφράζουν και θέλετε να τα βλέπετε μέσα στο σπίτι σας, γιατί να μην τοποθετήσετε μερικά στον τοίχο του σπιτιού σας που είναι άδειος; Για τους φιλότεχνους αυτό αποτελεί σίγουρα μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Εάν πάλι δεν ενθουσιάζεστε με τα παραπάνω, μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες καθώς και των αγαπημένων σας προσώπων σε κορνίζες τις οποίες θα κρεμάσετε στον τοίχο. Στην περίπτωση που αγαπάτε τα ταξίδια, θα προτείνω να καλύψετε τον τοίχο σας με έναν χάρτη, ώστε να σχεδιάζετε κάθε φορά με βάση αυτόν ποια θα είναι η επόμενη εξόρμησή σας.

Ο καθρέφτης αποτελεί βέβαια άλλη μία ενδιαφέρουσα πρόταση ώστε να γεμίσει ο άδειος τοίχος σας, και ταυτόχρονα να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας. Η ιδανική πρόταση ώστε να εξοπλίσετε το σπίτι σας με όλα τα διακοσμητικά καθώς και τα έπιπλα που θα χρειαστείτε είναι βέβαια τα έπιπλα Maison.

Leave a Reply