Πρεμιέρα για Νορβηγία, ευκαιρία για ωραία ταμεία! 

0

Καλημέρα φίλες και φίλοι του στοιχήματος! Όσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ευκαιρίες που θα συναντούμε καθημερινά και τόσο περισσότερες θα είναι και οι επανεκκινήσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων που τόσο στερηθήκαμε. Σήμερα είναι η αρχή για την Σούπερέταν, τη 2η τη τάξει κατηγορία της Σουηδίας, οι οποίοι ξεκίνησαν σε δόσεις για λόγους οργάνωσης και φυσικά ασφάλειας και υγείας. Μέχρι στιγμής μας έχουν δικαιώσει ως προς τις άλλες κατηγορίες και θα τους ακολουθήσουμε και σήμερα. Παράλληλα, σχεδόν την ίδια απογευματινή ώρα, ξεκινούν και οι Νορβηγοί και κλείνουν έτσι την Σκανδιναβία. Με Σκανδιναβία θα ασχοληθούμε σήμερα και μάλιστα μόνο με Νορβηγία, εξίσου υποτιμημένο πρωτάθλημα με τα άλλα σκανδιναβικά, που έχουν ευκαιρίες και τα αγγίζουν λιγότερα από άλλα πρωταθλήματα, αν και είναι αρκετά απρόβλεπτα. Δύο αγώνες με αναλύσεις και λεπτομέρειες, για όλα τα νέα και φυσικά δύο επιλογές, μία για κάθε αγώνα, όλες αυστηρά μονές. Πάμε να δούμε τι επιλέχθηκε: 

Άαλεσουντ-Μόλντε (19:00): 

Ξεκινάμε από τον αγώνα της Άαλεσουντ με την Μόλντε στην πρεμιέρα του νορβηγικού πρωταθλήματος που ναι μεν η Μόλντε είναι φαβορί, αλλά θα απειληθεί. Ένα ματς με έντονη παράδοση και πλούσια ιστορία. Η Άαλεσουντ κατάφερε να κερδίσει με μεγάλη άνεση τον προβιβασμό της στην μεγάλη κατηγορία με 14 βαθμούς διαφορά από την επίσης προβιβασμένη Σάντεφιορντ την οποία την τελευταία αγωνιστική διέλυσε με 3-1 αποδεικνύοντας έτι μία φορά την ανωτερότητά της. Μεγάλο πλεονέκτημα ο φορ Άντγκενστάιν που δεν αντικαταστάθηκε και δεν διορθώθηκε ούτε η άμυνά της. Έδωσε 6 φιλικά κερδίζοντας τα 2 (1-3 την Μπραν και 4-2 την Χοντ) ενώ έχασε τα 4 με μεγάλα σκορ, όπως το 1-3 από την Ράνχαϊμ, το 5-2 από την Μόλντε και κατά μεγάλη έκπληξη από την Μπρόβαγκ με 1-2. 3 Ισλανδοί σε κάθε γραμμή είναι μια καλή επιλογή με τους Όλαφσον, Φρίντγιονσον και Γκρέταρσον να της δίνουν δύναμη. Θα κάνει αγώνα να σωθεί, αν και με την Μόλντε στην πρεμιέρα δύσκολα τα πράγματα. Με εξαίρεση το 4-0 πέρσι και το 5-1 το 2017 έχει κακή παράδοση εναντίον της. Η Μόλντε διατήρησε τον κορμό της, προφανώς και τον προπονητή της, αντικατέστησε κάποιες μικρές απώλειες και παρουσιάζεται δυνατή. Έδωσε τα πολλά φιλικά, σχεδόν τα περισσότερα από όλες τις ομάδες, μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη και μάλιστα είναι όλες οι Νορβηγικές ομάδες σε φόρμα, με φιλικά που έδωσαν πριν μέρες αλλά και τον Μάιο. Κέρδισε τα 9 μεγάλα σκορ και δεχόμενη γκολ στα 6. Πάμε σε ένα μεγάλο διπλό, γιατί στο ποσοστό αυτό δύσκολα την ξαναβρίσκουμε. 2 στο 1.87 (Stoiximan). 

Διαβάστε εδώ την αξιολόγηση της Novibet.

Βίκινγκ-Μπόντο/Γκλιμτ (19:00): 

Ολοκληρώνουμε με τον έτερο αγώνα της Βίκινγκ που υποδέχεται την Μπόντο/Γκλιμτ. Η Βίκινγκ παρουσιάζεται ως πραγματική Βίκινγκς, πολύ δυνατή βάσει ρόστερ και φιλικών και προσωπικά αναμένω να έχει ως βάση την περσινή της 5η θέση, ούσα νεοφώτιστη, για να πάει ίσως και 3άδα κάνοντας την έκπληξη. Έχασε τους σημαντικότατους Τρίπιτς (Γκεζτέπε) και Θόρστβεντ (Γκενκ) αλλά πήρε αντικαταστάτες και θα το παλέψει. Έδωσε τα περισσότερα φιλικά, 11 στον αριθμό και μάλιστα όλα σχεδόν ήταν με καλές αντιπάλους. Έχασε από Λίντσερ (1-0), Στάμπεκ (1-3) και Χόνκα (1-2) ενώ σκόραρε στα 10/11, είχε 9/11 over 2.5 και gg. Παραδοσιακά έχει μ.ο. περίπου 2 γκολ ανά αγώνα με την Μπόντο/Γκλιμτ. Η Μπόντο είναι το κλασικό παράδειγμα ομάδας που την επηρέασε ο κορωνοϊός. Πριν τη διακοπή ήταν το 2ο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, προσπαθώντας να επαναλάβει την περσινή φανταστική της σεζόν. Πλέον, είναι προβλέψιμη, σε κακή κατάσταση χάνοντας μετά τη διακοπή όλα τα φιλικά της και τους αποχωρήσαντες Κονατέ, Σιγκούργιονσον και Ρικάρντο δεν τους αντικατέστησε επάξια. Μεγάλο πρόβλημα η άμυνα, η επίθεση τελευταία δεν είναι καλά και σήμερα τη θεωρώ αουτσάιντερ. Πάμε στα γκολ της Βίκινγκ. Over 1.5 γκολ Βίκινγκ στο 2.05 (Stoiximan). Καλή τύχη!! 

Leave a Reply