Ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου ζητά το κλείσιμο των καταστηματων

0

Να κλείσουν άμεσα και όλα τα εμπορικά καταστήματα ζητά από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, Βασίλης Γεώργαρης, με δήλωσή του, προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον κορονοϊό.
Αιτιολογώντας το αίτημά του, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. επισημαίνει ότι: «Προτεραιότητα μας αποτελεί η υγεία του πληθυσμού και κύριο μέλημα ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δράσουμε άμεσα και προληπτικά για τον περιορισμό των συνεπειών αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Τα εμπορικά καταστήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής οικονομίας και η εύρυθμη λειτουργία τους βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από την αντίστοιχη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων (καφετεριών, εστιατορίων, κ.ά.».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει άμεσα το υπουργείο να λάβει απόφαση για το κλείσιμο των εναπομείναντων επιχειρήσεων και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης αυτών. Εάν τα καταστήματα κλείσουν τώρα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο συγκριτικά με αυτό που θα προκύψει αν συνεχίσουν να υπολειτουργούν, να πραγματοποιούν μηδενικούς τζίρους και να συμβάλλουν στη διόγκωση του προβλήματος. Θα πρέπει όλοι μας (και τα συλλογικά όργανα) να σεβαστούμε και να συνταχθούμε με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ω; σύλλογος δεν υποκαθιστούμε το κράτος και οι αρμοδιότητες μας περιορίζονται στα συνδικαλιστικά θέματα, καθότι αυτός είναι ο ρόλος του. Σύννομες αποφάσεις περί παύσης της λειτουργίας των επιχειρήσεων λαμβάνει μόνο το αρμόδιο υπουργείο και ουδείς άλλος».
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψαν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Βόλου.

Leave a Reply