Thursday, April 25, 2024
- Advertisement -spot_img
Home Επικαιρότητα Οι «Παραβατικοί, απόβλητοι και ερωτευμένοι» ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια στο...

Οι «Παραβατικοί, απόβλητοι και ερωτευμένοι» ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια στο ΣΥΡΙΖΑ

0

Την ευθύνη της επίθεσης με γκαζάκια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον την περασμένη Κυριακή, ανέλαβε η  οργάνωση που υπογράφει « Παραβατικοί/ες, απόβλητοι/ες και ερωτευμένοι/ες από τα βάθη της μητρόπολης» .

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσαστικού χώρου,η οργάνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάθε μορφή αντίστασης είναι θεμιτή. Είναι αδύναμη όμως, όταν αποκομμένη και κυρίως ασύνδετη, δεν υπολογίζει και δεν αναλύει τί συμβαίνει γύρω της. Στην επίθεση που δεχόμαστε, να βρούμε τις συνδέσεις στους αγώνες που πραγματοποιούνται ώστε να μην χάνονται σαν βότσαλα στη λίμνη.

Ο αγώνας ενάντια στον Σωφρονιστικό Κώδικα εντός κι εκτός των τειχών, δίπλα σε αυτόν που δίνεται ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα δικαστικά πραξικόπήματα. Μαζί με το σε διάρκεια πολύμορφο κίνημα για τις ελεύθερες μετακινήσεις, μαζί με το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών. Πλάι στα αναχώματα που υψώνονται μπροστά στην επέλαση της καπιταλιστικής λεηλασίας και στα φαραωνικά αναπτυξιακά της σχέδια. Δίνοντας το χέρι στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ελαστικοποίηση της εργασίας και την μετατροπή μας σε πάμφθηνους σκλάβους στα χέρια του κάθε αφεντικού.

Όλες αυτές οι αντιστάσεις συνθέτουν το αγωνιστικό υπάρχον της εποχής μας, το οποίο πρέπει να παραμείνει ανατρεπτικό, αδιαμεσολάβητο και πολύμορφο. Έτσι χτίζουμε τις γραμμές άμυνας, έτσι περνάμε και στην επίθεση.

Κάπως έτσι και θέλοντας να δηλώσουμε και έμπρακτα την εναντίωσή μας στον Σωφρονιστικό Κώδικα και την αλληλεγγύη μας στους αγώνες εντός των φυλακών, την Κυριακή 17/12 αργά το βράδυ, “επισκεφθήκαμε” την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον. Άφου σπάσαμε την γυάλινη πόρτα, εισήλθαμε στον εσωτερικό του χώρου πυρπολώντας τον.

´Οσον αφορά τη γελοία ανακοίνωση που εξέδωσαν περί “παρακρατικής επίθεσης στον κόσμο της Αριστεράς”, να τους “θυμήσουμε” πως αυτοί είναι το κράτος και πως τίποτα δεν (θα) νομοθετείται χωρίς κόστος.

Τα ρέστα δικά τους».

Σε υστερόγραφο δε σημειώνεται: «Υ.Γ1 – Αλληλεγγύη στο Γρηγόρη Τσιρώνη που βρίσκεται αιχμάλωτος ενός ακόμη δικαστικού πραξικοπήματος (υπόθεση ληστών του Διστόμου) μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Υ.Γ2 – Δύναμη στο Νίκο Μαζιώτη για τη βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού»

https://www.reader.gr/news/koinonia/oi-paravatikoi-apovlitoi-kai-eroteymenoi-anelavan-tin-eythyni-gia-ta-gkazakia-sto

Leave a Reply

Discover more from eKorinthos

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading