Η Tesla επενδύει στην Ελλάδα «ποντάροντας» στο ταλέντο εξειδικευμένων επιστημόνων

0

Οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής του ομίλου Tesla εδρεύουν κυρίως στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια όμως η εταιρεία επεκτείνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια συγκροτώντας ομάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Ωστόσο σύμφωνα με το electrek.co η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει επίσης ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ηλεκτρικών κινητήρων.

Αρκετές αναφορές έρχονται τελευταία από την Ελλάδα σχετικά με τις φήμες ότι η Tesla ετοιμάζεται να εδραιωθεί στην χώρα.

Η φύση της παρουσίας της εταιρείας δεν είναι σαφής δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια αγορά στην οποία δεν έχει εισέλθει επίσημα η Tesla, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σε επικοινωνία του electrek.co με την εταιρεία επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της ότι η Tesla δημιουργεί ένα τοπικό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης.

«Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο και τεχνικά πανεπιστήμια, προσφέροντας προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων».

Η ομάδα θα είναι σχετικά μικρή – ξεκινώντας με μόλις 10 μηχανικούς.

πηγη

Leave a Reply