Ερντογάν: Έχουμε συλλάβει τη σύζυγο του Αλ Μπαγκντάντι

0

Η Τουρκία συνέλαβε μία από τις συζύγους του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του αρχηγού του “Ισλαμικού Κράτους”, όπως αναφέρει το Reuters.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι ο Αλ Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε σε ένα τούνελ. Ξεκίνησαν μια επικοινωνιακή καμπάνια για το ζήτημα αυτό”, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Και συνέχισε, “Αλλά, το ανακοινώνω εδώ για πρώτη φορά: Συλλάβαμε τη σύζυγό του και δεν το κάναμε θέμα. Ομοίως, συλλάβαμε επίσης την αδερφή και τον γαμπρό του στη Συρία”.

Οι δηλώσεις αυτές του Ερντογάν έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής γνωστοποίησης της είδησης για τη σύλληψη συγγενή του Αλ- Μπαγκντάντι όταν σε ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαρετίν Αλτούν ανέφερε: “Ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία, ασχέτου ιδεολογίας της ή πηγής της, συνεχίζεται αδιάκοπα. Η σύλληψη της αδερφής του Αλ-Μπαγκντάντι είναι ένα ακόμα παράδειγμα της επιτυχίας των αντιτρομοκρατικών μας ενεργειών”.

ΠΗΓΗhttps://www.capital.gr/diethni/3391999/erntogan-exoume-sullabei-ti-suzugo-tou-al-mpagkntanti

Leave a Reply