`Ειδα το θανατο μεσα απο τα ματια του παππου μου`

0

Σχεδόν 70 χρόνια αφότου ένα νεαρό αγόρι κρύφτηκε σε μια ντουλάπα, ενώ η οικογένειά του έβρισκε τραγικό θάνατο στο πρώτο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που καταγράφηκε στην ιστορία των ΗΠΑ, η εγγονή του κοίταξε κατάματα μια παρόμοια απειλή. Η 17χρονη Carly Novell κρύφτηκε σε μια ντουλάπα όταν άρχισαν να «πέφτουν» οι πυροβολισμοί στο σχολείο της, στην Φλόριντα, πριν από μερικά 24ωρα…

Οι πυροβολισμοί στο σχολείο που της άλλαξαν την ζωή

Η Carly Novell είναι τελειόφοιτη στο λύκειο Majory Stoneman Douglas, της Φλόριντα. Το σχολείο όπου οι πυροβολισμοί του Νίκολας Κρουζ θέρισαν 17 αθώες ψυχές.

Με ένα tweet της έρχεται στο προσκήνιο, αφού μοιράστηκε την ίδια -σοκαριστική- εμπειρία με τον παππού της. «Αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται. Κάτι πρέπει να αλλάξει«, λέει χαρακτηριστικά…

Δείτε το συγκλονιστικό tweet που κάνει τον γύρο του κόσμου

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

This is my grandpa. When he was 12 years old, he hid in a closet while his family was murdered during the first mass shooting in America. Almost 70 years later, I also hid in a closet from a murderer. These events shouldn’t be repetitive. Something has to change.

Η συγκλονιστική εμπειρία του παππού της 17χρονης

Ο παππούς της Carly, Charles Cohen, ήταν μόλις 12 ετών όταν ο ένοπλος Howard Unruh σκότωσε 13 ανθρώπους στο Camden του New Jersey, όπως δήλωσε η 17χρονη στην huffingtonpost.com.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1949, ο 12χρονος -τότε- παππούς της ακολούθησε τις οδηγίες της μητέρας του να κρυφτί στην ντουλάπα. Ο -τότε- 28χρονος δράστης, ο οποίος ήταν γείτονάς τους, σκότωσε τους γονείς του και την γιαγιά του σε μια αιματηρή επίθεση που έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ.

Εφιαλτικό déjà vu στην Φλόριντα!

Όταν ο Nikolas Cruz επέστρεψε τις προάλλες στο σχολείο της Φλόριντα από όπου είχε πρόσφατα αποβληθεί και ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, η Carly Novell κρύφτηκε στην ντουλάπα της αίθουσας για τις εφημερίδες που έχει το σχολείο

Προσπάθησε να καθυσηχάσει τους συμμαθητές της και ένιωσε ένα εξαιρετικά δυνατό συναίσθημα: Αυτό της ανακούφισης, όταν άνδρες της αστυνομίας τους απελευθέρωσαν.

Μετά την τρομακτική εμπειρία, η έφηβη σκέφτηκε τον παππού της, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2009. Και είπε πως οι δύο τους μοιράζονται «κάτι πολύ σημαντικό».

Η μητέρα της, Merri Novell, δήλωσε πως το τραύμα από την εμπειρία που έζησε ο πατέρας της μόλις στα 12 του χρόνια, δεν είχε επουλωθεί.Κι ας είχαν περάσει τόσες δεκαετίες. Κατά συνέπεια, δηλώνει χαρούμενη που ο πατέρας της δεν έγινε μάρτυρας και του περιστατικού με πρωταγωνίστρια την εγγονή του. Διότι πολύ απλά «θα ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν ώστε να το διαχειριστεί».

«Είμαι τόσο υπερήφανη για την Carly. Για το ότι μεταφέρει το μήνυμα του πατέρα μου και μιλά ενάντια στην ένοπλη βία«, πρόσθεσε η μητέρα της. «Τίποτα από αυτά δεν είναι νέο. Η ιστορία συνεχίζει να επαναλαμβάνεται», συμπληρώνει.

Για να καταλήξει: «Πότε θα ξυπνήσει η κοινωνία και θα συνειδητοποιήσει πως τα όπλα σκοτώνουν ανθρώπους; Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των όπλων σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Χρειαζόμαστε νέους νόμους που θα προστατεύουν τους αγαπημένους μας από όλο αυτή την αφόρητη θλίψη«.

Πηγή: nydailynews.com

Leave a Reply