Εγκύκλιος του Υπουργείου για εξ αποστάσεως διδασκαλία – Μπροστά η Κόρινθος !

0

 

Μόλις πριν λίγες ώρες φιλοξενήσαμε στην εκπομπή μας στο My Radio 89,6 τον Βασίλη Μπαλάφα που μας έλεγε για τις εφαρμογές τηλε-εκπαίδευσης και την πειραματική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει στο Δ2 τμήμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου μαζί με τον δάσκαλο των παιδιών, κ. Νικόλαο Δημητρίου, ήδη από το Σαββατοκύριακο, για εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μάλιστα σήμερα το πρωί τα παιδιά πραγματοποίησαν το πρώτο γενικευμένο μάθημα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) με τη συμμετοχή 10 παιδιών και του δασκάλου, μάθημα που κράτησε περίπου 2 ώρες. Και αφού το πείραμα πέτυχε, το μάθημα συνεχίζεται !

Και πριν προλάβει να … στεγνώσει το μελάνι (το ψηφιακό), το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο και οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες αυτό το σύστημα θα αξιοποιηθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες για τη γενικευμένη εξ αποστάσεως διδασκαλία σε Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά, ξεκινώντας από τα Λύκεια.

Η Κόρινθος λοιπόν ήταν μπροστά και αυτό είναι πολύ θετικό καθώς υπάρχει μια δοκιμασμένη εμπειρία που μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι για να εφαρμοστεί πιο γρήγορα και πιο ομαλά το όλο σύστημα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ.

 

 

Leave a Reply