Δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν αδελφοκτονία…

0

Ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος για 60 λεπτά Ολυμπιακός, έκανε όλα όσα έπρεπε για να πάρει τη νίκη στο Βελιγράδι, απέναντι σε έναν άτολμο, υποτονικό και ακίνδυνο επιθετικά Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, στο τελευταίο μισάωρο οι δύο ομάδες άλλαξαν… ρόλους, οι Πειραιώτες υπέστησαν μαζική καθίζηση, έκαναν πάρα πολλά λάθη, είχαν και παίκτη λιγότερο από το 58′ και μετά το γκολ της ισοφάρισης των Σέρβων και υποχρεώθηκαν σε έναν παθητικό ρόλο στο «Μαρακανά». Μετά από πίεση διαρκείας απέναντι σε έναν αδικαιολόγητα οπισθοχωρημένο αντίπαλο, έστω και με δέκα παίκτες, στο φινάλε ήρθαν τα δύο γκολ για το 3-1 του Αστέρα που προφανώς περιπλέκει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο τέταρτο ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει και να βγάλει έξτρα παίκτες στην επίθεση, όμως μετά από 2-3 επικίνδυνες «κατεβασιές», η άμυνα του Ολυμπιακού αμέσως προσαρμόστηκε. Γενικότερα το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου, με αρκετά λάθη κυρίως από πλευράς Σέρβων. Οι φιλοξενούμενοι «ερυθρόλευκοι» που παρατάχθηκαν φυσικά με τα μπλε, έκαναν σε ένα ακόμη εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς, αυτό που έχουν εξ αρχής στο μυαλό τους από το ξεκίνημα της σεζόν σε αυτά τα ματς, δηλαδή να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα με συνοχή στις γραμμές και αποφυγή των ατομικών λαθών, ψάχνοντας πια κάτι καλό στην επίθεση κυρίως στον κενό χώρο και το τρανζίσιον.

Η ομάδα του Μαρτίνς έκλεισε σωστά όλους τους χώρους στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε τη μπάλα και πάγωσε τον ρυθμό όποτε χρειάστηκε, ενώ ανέβασε ρυθμό στην επίθεση μετά το 20λεπτο. Τότε έφτιαξε 2-3 καλές φάσεις και στο κρίσιμο σημείο μάλιστα βρήκε και το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Μπόργιαν. Όσον αφορά στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε αυτά τα 45 λεπτά ήταν υποτονική σε σχέση με το σύνηθες ξεκίνημά της στα ματς του «Μαρακανά», αφού δεν είχε και απαντήσεις σε τακτικό επίπεδο είτε στην άριστη αμυντική διάταξη είτε στην κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδωσαν περισσότερο χώρο στον αντίπαλο, μάλλον περισσότερο από όσο έπρεπε, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο αποφασισμένοι για κάτι καλό. Η μπάλα παρέμεινε στα πόδια της ομάδας του Μιλόγεβιτς για πολλή ώρα και τελικά αυτό ο Ολυμπιακός το πλήρωσε μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στο 58′ ο Μπενζιά είδε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, ο Βούλιτς ισοφάρισε στο 62′ μετά από νέα γκάφα του Μεριά, ενώ ο Ολυμπιακός κλείστηκε ακόμη περισσότερο στην άμυνά του στο υπόλοιπο του αγώνα. Και από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύθηκε τη μία τεράστια ευκαιρία του, το πλήρωσε τελικά εις διπλούν αρχικά με το 2-1 λίγο πριν το φινάλε και το τελικό 3-1.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου (σε 2 αγώνες):

1. Μπάγερν Μονάχου 6β. / 10-2
2. Ερυθρός Αστέρας 3β. / 3-4
3. Ολυμπιακός 1β. / 3-5
4. Τότεναμ 1β. / 4-9

Leave a Reply