Δείτε πώς ένα link στο Facebook θα μπορούσε να μολύνει το σύστημά σας

0

Σύμφωνα με τον ερευνητή Barak Tawily, ο μη ασφαλής τρόπος με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται links προς τρίτα websites, θα μπορούσε να επιτρέψει την παραπλάνηση χρηστών με στόχο την διάδοση fake news, την μόλυνση με malware κ.α.

Ο Twaily τονίζει ότι η προεπισκόπηση του περιεχομένου στο οποίο παραπέμπει ένα link, δεν αρκεί για να κριθεί κατά πόσο αυτός είναι ασφαλής. Για παράδειγμα, ένας σύνδεσμος προς το YouTube θα θεωρηθεί από την πλειοψηφία των χρηστών ασφαλής, όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από hackers για την ανακατεύθυνση προς κακόβουλες τοποθεσίες Web.

Κατόπιν σχετικής αναφοράς του ερευνητή στο Facebook, η εταιρεία απάντησε ότι το σύστημά της είναι ασφαλές, αφού κάθε σύνδεσμος ελέγχεται από το Linkshim, ένα ειδικό μηχανισμό ελέγχου που μπορεί να αναγνωρίσει και να μπλοκάρει κακόβουλες διαδικτυακές τοποθεσίες βάσει του URL τους.

Ο Twaily όμως κατάφερε να παρακάμψει και αυτή τη μέθοδο προστασίας, χρησιμοποιώντας ένα “ενδιάμεσο” website, το οποίο δεν περιέχει το ίδιο κακόβουλο κώδικα, αλλά παραπέμπει σε κάποια άλλη ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα, μπορείτε να διαβάσετε το κατατοπιστικό άρθρο του Barak Twaily.

πηγη

Leave a Reply