Γιατί το σουβλάκι με γύρο παραμένει ο βασιλιάς του street food | King’s Gyros

0

To street food έχει γίνει η νέα τάση στη γαστρονομία τα τελευταία χρόνια. Συνεχώς ξεπροβάλλουν ολοένα και περισσότερα εστιατόρια με έθνικ φαγητό και «παράξενα» πιάτα. Σούσι, bao buns, ramen, φαλάφελ και κάθε λογής burgers είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που γνωρίσαμε πρόσφατα. 

Και ενώ πολλοί από τους λάτρεις του street food μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις, οι περισσότεροι πάντα καταλήγουν στο κλασσικό αγαπημένο σουβλάκι με γύρο. Δεν είναι μόνο ότι έχουν συνδυάσει το σουβλάκι με το γρήγορο φαγητό, αλλά ότι ο γύρος είναι πάντα μια ασφαλής και πεντανόστιμη, παραδοσιακή επιλογή που δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ. 

Το σουβλάκι είναι πλέον θεσμός. Συνοδεύει αγαπημένες στιγμές, είναι η πρώτη επιλογή της παρέας και η απόλυτη γευστική εμπειρία. Αλήθεια φώναξε ποτέ κανείς φίλους στο σπίτι για μπάλα και σούσι; Μάλλον όχι! 

Τι κάνει όμως το σουβλάκι τόσο απολαυστικό; Το μυστικό είναι στις πρώτες ύλες και στη βάση του, δηλαδή στο γύρο. Τα φημισμένα ψητοπωλεία δίνουν μεγάλη έμφαση στην προέλευση του γύρου και επιλέγουν παραγωγούς που εμπιστεύονται για τη γεύση, την ποιότητα και τις άριστες συνθήκες επεξεργασίας και μεταφοράς. Ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες κρεατοσκευασμάτων είναι η King’s Gyros, η οποία συνεργάζεται με πιστοποιημένους Έλληνες κτηνοτρόφους και επιλέγει τα καλύτερα κρέατα και τα πιο φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά. 

Ο συνδυασμός των ποιοτικών υλικών και του καλού ψησίματος απογειώνει το σουβλάκι το οποίο θα έρχεται πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. 

Πώς θα ετοιμάσετε τα πιο νόστιμα χοιρινά σουβλάκια

Καλοψημένα, ζουμερά χοιρινά σουβλάκια με πατάτες τηγανητές (ή λαχανικά για όσους προσέχουν) και μια παγωμένη μπύρα! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για μια απολαυστική βραδιά με φίλους; Τα παρακάτω μυστικά για τέλεια ψημένα και νόστιμα χοιρινά σουβλάκια θα σας ανοίξουν την όρεξη. 

Επιλέξτε σουβλάκια από χοιρινό λαιμό που έχει πάντα τρυφερό και νόστιμο κρέας. Προτιμήστε τα σουβλάκια με πλακέ σχήμα τα οποία ψήνονται ευκολότερα και δεν πέφτουν όταν τα γυρίζετε στη σχάρα. Αν επιλέξετε να τα μαρινάρετε ώστε να αφήνουν μια έκρηξη αρωμάτων στο στόμα και να παραμείνουν μαλακά, φροντίστε πριν το ψήσιμο να τα σκουπίσετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. 

Ο έμπειρος ψήστης κάνει τη διαφορά! 


Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά και μόλις τα σουβλάκια αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα, γυρίστε τα από την άλλη πλευρά. Αν δεν ξεκολλάνε, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να μην κομματιαστούν. Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα σουβλάκια να σιγοψηθούν. 

Τα σπιτικά ψημένα σουβλάκια είναι μια λαχταριστή λιχουδιά για όλη την οικογένεια. Τις μέρες που δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα απευθυνθείτε στο ψητοπωλείο της γειτονιάς σας και ζητήστε το αγαπημένο σας πιάτο. Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι το κρέας είναι άριστης ποιότητας και έχει την υπογραφή της King’s Gyros

Leave a Reply