Αυτές οι 9 εφαρμογές κλέβουν τους λογαριασμούς σας και γεμίζουν Malware το κινητό σας!

0

Το γενικό πρόσταγμα, λέει οτι οταν βλέπετε την λέξη “Cleaner” σε εφαρμογή του Android, είναι ή μπουρδα ή ιός, και η λίστα της Trend Micro με 9 ΠΟΛΥ επικίνδυνες εφαρμογές, είναι απλά η απόδειξη.

9 διαφορετικές εφαρμογές που είχαν κατέβει σχεδόν 500.000 φόρες απο το Google Play Store, αντί να καθαρίζουν το κινητό σας, ή οτι άλλο υπόσχονταν να κάνουν, εμπαιναν στον κόπο να κατεβάσουν μέχρι και 3000 διαφορετικά ήδη Malware στα κινητά που μόλυναν, ενώ αποκτούσαν πρόσβαση και στους λογαριασμούς της Google και του Facebook που εβρισκαν στο κινητό, και τους χρησιμοποιούσαν για να επεκταθούν ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα οι εφαρμογές αυτές, ζητούσαν ψευδής άδειες, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στο Google Play Protect, και να το απενεργοποιήσουν, για να κατεβάσουν την μάνα τους και τον πατέρα τους στο κινητό σας.

Πλέον, μετά το Report της Trend Micro, οι εφαρμογές έχουν ήδη αφαιρεθεί απο το Google Play, και όσοι συνηθίζετε να κατεβάζετε Cleaner Apps, ή γενικά εφαρμογές με το κιλό, ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, μήπως είστε ένα απο τα θύματα.

πηγη

Leave a Reply