Από την 33η εβδομάδα κύησης μέχρι την 36η : Όλα πρέπει να ξέρεις

0

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην 33η εβδομάδα κύησης και την 3; Δες τι χρειάζεται να προσέχεις. Μάθε γιατί είναι σημαντικές και πως αποτυπώνονται στο παιδί;

Η μητέρα πλησιάζει προς την μεγάλη στιγμή του τοκετού και οι εβδομάδες πλέον μετρούν αντίστροφα.

Πως πρέπει να κινηθείς, αλλά και τι πρέπει να προσέξεις ανά βδομάδα σε αυτό το διάστημα;

33η εβδομάδα κύησης

Το ταξίδι του παιδιού βρίσκεται στην 225η ημέρα του, όταν στο ημερολόγιο αναγράφεται η 33η εβδομάδα κύησης. Μέσα σε αυτό το διάστημα το έμβρυο είναι ικανό να κινηθεί, ενώ έχει σχηματιστεί στον βαθμό του ανθρωπίνου σώματος.

Παράλληλα γίνονται δυνατότερα τα κόκκαλα του και αναπτύσσει τις γεύσεις τους.

Σε αυτό το διάστημα η μητέρα θα πρέπει να δίνει έμφαση στην διατροφή της και την σωματική άσκηση. Το σπανάκι και ήρεμες ασκήσεις όπως η γιόγκα, είναι ιδανικές για το σώμα της.

34η εβδομάδα κύησης

Από την 34η εβδομάδα και μετά μπορεί να υπάρξει το ενδεχόμενο του τοκετού. Μην σε ανησυχήσει καθώς τα παιδιά που γεννιούνται μέσα σε αυτό το διάστημα είναι απολύτως υγιή. Το μωρό σου τώρα βρίσκεται κοντά στα 2,2, κιλά!

Η μητέρα ίσως νιώσει ένα μούδιασμα στην περιοχή της λεκάνης, λόγω της αύξησης του πλακούντα. Σε αυτή τη φάση χρειάζεται η συνεχής ενυδάτωση της με άφθονο νερό.

Επιπλέον επιστρέφουν διάφορα συμπτώματα που είχαν φύγει όπως:

  • Δυσπεψία

  • Φούσκωμα

  • Δυσκοιλιότητα

  • Αύξηση των υγρών του κόλπου

  • Αιμορροΐδες

  • Κράμπες

  • Πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

  • Περιστασιακοί πονοκέφαλοι και ημικρανίες

  • Προβλήματα στον ύπνο

  • Πρήξιμο των άκρων

  • Δυσκολία στην αναπνοή

  • Τα μαλλιά σου μακραίνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς

35η εβδομάδα κύησης

Στην 35η εβδομάδα κύησης θα πρέπει να κάνεις συχνές επισκέψεις στον ιατρό. Τα αντισώματα σταδιακά μεταφέρονται στον πλακούντα με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του μωρού.

Σε αυτό το διάστημα θα χρειαστείς να κάνεις καλλιέργεια κολπικών υγρών για τον αποκλεισμό λοιμώξεων.

Μην ξεχνάς να παραμένεις ενυδατωμένη με άφθονα νερά, την συνεχή επίσκεψη στην τουαλέτα και να είσαι σε ετοιμότητα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει τοκετός.

36η εβδομάδα κύησης

Στην 36η εβδομάδα κύησης κάνεις όλες τις εξετάσεις ρουτίνας που σου έχει δώσει ο γυναικολόγος. Είναι η εβδομάδα που φτάνει η μεγάλη στιγμή της γέννησης.

Μίλησε με τον γιατρό σου για τις διάφορες συσπάσεις ή το ενδεχόμενο αιμορραγίας από τον κόλπο ή την διαρροή αμνιακού υγρού.

Όλα στο σώμα σου ετοιμάζονται για την γέννηση, ενώ το μωρό έχει πάρει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω.

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για τις παραπάνω εβδομάδες για την όλη διαδικασία της εγκυμοσύνης, επισκέψου το e-anastasakis.gr. Είναι η προσωπική ιστοσελίδα του Ελευθέριου Αναστασάκη, ενός έμπειρου γυναικολόγου – μαιευτήρα που μπορεί να σου προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες και να απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.

Ο Ελευθέριος Αναστασάκης βρίσκεται στην Αθήνα διατηρώντας 2 ιατρεία στις Αχαρνές & στην Κηφισίας εξυπηρετώντας περιοχές όπως Ίλιον, Πετρούπολη, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Καματερό, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Αχαρναί και Βριλήσσια.

Leave a Reply