​Το κρουαζιερόπλοιο ήρθε (του Β. Πανταζή) 

2

Το Σάββατο, αφού λοιδορήθηκε , αφού πολεμήθηκε , αφου χλευάστηκε η πρόταση που έγινε το 2014, αφού στο λιμάνι τόσα χρόνια δεν βλέπουμε να γίνεται καμία προσπάθεια βελτίωσης, χθες υποδέχθηκαν με τυμπανοκρουσίες το πρώτο ουσιαστικά κρουαζιερόπλοιο. 

Η υποδοχή; 

Δεν θα την κατηγορήσω αφού υπάρχουν αιρετοί που έχουν την ευθύνη της απόφασης του τρόπου υποδοχής. 

Ούτε θα μειώσω την προσπάθεια των παιδιών που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, άσχετα αν δεν υπήρχε συντονισμός από τους αρμόδιους με αποτέλεσμα ουσιαστικά αλλού να κατεβαίνουν οι επιβάτες και αλλού να γίνεται η υποδοχή τους. 

Μπορώ να πω όμως οτι είναι έξω από τη δική μου νοοτροπία η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που θυμίζουν αποικιοκρατία. 

Άλλωστε τι θέλουν να δουν οι επιβάτες που πατούν το πόδι τους στην Κόρινθο ; 

Μα κάτι από την ιστορία της και τον πολιτισμό της. 

Και αν δεχτούμε ότι είναι δύσκολο να παρουσιαστεί η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός της Κορίνθου σε ένα λιμάνι , ας φροντίσουμε να παρουσιάσουμε κάτι που να δείχνει οτι είμαστε τουλάχιστον κληρονόμοι όλων αυτών. Ας παρουσιάσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό λιμάνι, πεντακάθαρο με όλες τις προδιαγραφές άνεσης και ασφαλείας.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Αν θέλουμε φυσικά. 

Και βέβαια να φροντίσουμε να έχουμε την πόλη μας πεντακάθαρη, έστω αυτήν την ημέρα αφού είναι δεδομένο πως η μάχη με την καθαριότητα και την καθημερινότητα σε αυτόν τον Δήμο έχει χαθεί προ πολλού. 

Φυσικά και άλλες  προτάσεις μπορούν να συζητηθούν πολλές. 

Αρκεί και πρέπει όμως να μάθουμε πρώτα να κουβεντιάζουμε και κυρίως να ακούμε. 

Βασίλης Πανταζής

Δημοτικός Σύμβουλος

2 COMMENTS

  1. Ο μαθουσάλας κος Βασίλης σχολιάζει την κίνηση της νεολαίας από τον υπολογιστή του μέσα στο aircondition. Από τα πλάνα δεν τον είδαμε πουθενά. Το κουτσομπολιό και η κακία βασιλεύει στην corinthos city !!!!

    • την είδαμε τη νεολαία στη Κόρινθο πόσο νοιάζεται για την πόλη της, επανάσταση της…φακής, κριτική εκ του ασφαλούς για όλα αλλά αυτοκριτική καμία, μονίμως απούσα από την κάλπη με τις γνωστές δικαιολογίες (όλοι το ίδιο είναι, όλοι πάνε για να φάνε κλπ) άγνοια για τα πιο βασικά δημοτικά θέματα, συμμετοχή στα κοινά καμία, απάθεια για όλα, εκτός άν τη βολέψει κανας δήμαρχος μέσω συγγενή ή γνωστού με κανά οκτάμηνο στο Δήμο ή τη χώσει σε κανά πολιτιστικό Σύλλογο, και ενδιαφέρον μόνο για καμιά selfie για το instagram και με ποιό νέο σχέδιο να βάψει κανά νύχι

Leave a Reply