​Τι κόστος κρύβεται στο υπόλειμμα και τα μηχανήματα τελικα;

1

Παρακολούθησα τη δημόσια διαβούλευση για τα σκουπίδια και επίσης χθες είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη συνέντευξη τύπου της Συμμαχίας Πολιτών όπου ο Λάμπρος Κωστάρας επισήμανε κάτι που προκαλεί εντύπωση.  Οι δήμαρχοι που έχουν ξεσηκωθεί κατά της λύσης Τατούλη, είπαν ο καθένας τελείως διαφορετικά πράγματα για το υπόλειμμα που αφήνει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης που προτείνουν.  
ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΥΣΗ.

Ο δήμαρχος Κορινθίων είπε ότι το υπόλειμμα μπορεί να πάει σε ΧΥΤΥ ή να χρησιμοποιηθεί άλλη μέθοδος και βέβαια καταλαβαίνω ότι η διαχείριση του υπολείμματος δε περιλαμβάνεται στα 46 ευρώ που λέει ότι θα κοστίζει το σχέδιο που προτείνει αφού ακόμα δε ξέρει τι θα κάνει το υπόλειμμα.
Ο δήμαρχος Αργους είπε ότι το τοπικό του σχέδιο παράγει δέματα που τα αφήνεις στην άκρη και άμα θες τα καις στην τσιμεντοβιομηχανία.
Ο δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι δεν χρειάζεται ΧΥΤΥ γιατί δεν υπάρχει υπόλειμμα. Δε νομίζω ότι κάποιος θα χρησιμοποιεί λίπασμα που θα έχει υπολείμματα μετα τη διαχείριση….

Το κόστος των 46 ευρώ ανά τόνο το βρήκαν στη διαχείριση που κάνουν στα Χανιά αλλά εκεί έχουν ΧΥΤΥ, και δε ξέρουμε αν τα 46 ευρώ περιλαμβάνουν και το κόστος του ΧΥΤΥ !!! 
Ένα άλλο ζήτημα που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο εκπρόσωπος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ κ. Κεφαλάς είπε ότι δεν χρειάζονται ακριβά μηχανήματα για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αλλά ο δήμος Κορινθίων προχωράει σε διαγωνισμό μερικών εκατομμυρίων ευρώ τον οποίο υποστηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών που έφερε την ΠΡΩΣΥΝΑΤ. 

Θα μας τρελάνουν ;  

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ μιλάει για 4 κάδους και ο δήμαρχος Κορινθίων για μηχανική διαλογή, όμως ο κος Κεφαλάς είναι μάθαμε επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου…

Σε κάθε περίπτωση οι δήμαρχοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με το υπόλειμμα, να πουν τι επιπλέον θα κοστίσει αυτό και να συνεννοηθούν να λένε τα ίδια πράγματα γιατί από αυτά που ακούγονται καταλαβαίνει κανείς γιατί γίνεται της κακομοίρας στον ΦΟΣΔΑ και ο Τατούλης τριβει τα χέρια  ικανοποίηση.
Λίγο ραντεβού στα τυφλά θυμίζει η όλη ιστορία και έτσι αποδεικνύεται γιατί τόσα χρόνια οι δήμαρχοι δεν κάνουν τίποτα για τα σκουπίδια.  
Θ.Τ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ποια Περιφέρεια, ποιοί δήμαρχοι, ποια μηχανήματα, ποια πρωτοβουλία και κουραφέξαλα, κανείς δε λέει ότι το καλύτερο σχέδιο και λύση να έχεις για τα σκουπίδια αν δεν εκπαιδευτεί και δε συμμετέχει ο κόσμος δε κάνεις τίποτα!

Απάντηση