​ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

0

Συνεχίζει να δείχνει με τον πιο σκληρό για τους πολίτες τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο η ανάλγητη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μια κυβέρνηση που διέλυσε και συνεχίζει να διαλύει ότι είχε απομείνει όρθιο στον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον Εθνικό ιστό της χώρας.

Και μάλιστα για να επιτελέσει το «καθήκον της» χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του περιβόητου ηθικού πλεονεκτήματος. 

Ποιοι; Αυτοί που έφυγαν από το αμαρτωλό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, και ως «αθώες περιστερές» πλέον συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο μέσα από άλλο κομματικό μανδύα.

Το τελευταίο τους κατόρθωμα: 

Το άρθρο 12 του ν.4387/2016 που θέτει ηλικιακό κριτήριο χορήγηση για τη σύνταξη χηρείας. 

Μια ρύθμιση που εντάχθηκε στο νόμο Κατρούγκαλου και δείχνει την κοινωνική αναλγησία αυτής της κυβέρνησης.

Και συγκεκριμένα:

Οι δύο βασικές αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας, είναι η θέσπιση ορίου ηλικίας στα 55 και η μείωση του ποσοστού της σύνταξης που δικαιούται η χήρα στο 50% από 70%. 

Έτσι θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου. 

Εάν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το όριο κατά το έτος που επήλθε ο θάνατος, χορηγείται σύνταξη εφ’ όρου ζωής. 

Εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 55, η σύνταξη χορηγείται για μία τριετία. Εφόσον στο μεταξύ συμπληρώσει το 55ο έτος, η σύνταξη διακόπτεται και επαναχορηγείται στα 67 διά βίου. 

Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της 3ετίας, η σύνταξη διακόπτεται στη λήξη της και δεν επαναχορηγείται.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλέψει το κράτος τις εισφορές της οικογένειας 25, 30 και 35 ετών. 

Η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο. Είναι το βαρύ κτύπημα της μοίρας που ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.

«Η σύνταξη δεν είναι μέσο πλουτισμού, είναι η ανταμοιβή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής…είναι το ελάχιστο μέσο εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης…» αυτά είχε πει τον Απρίλιο του 2015 ο ευρωβουλευτής του σύριζα Χρυσογονος. Και όμως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι νομοθέτησαν και ψήφισαν το κατάπτυστο άρθρο 12 κόβοντας τις συντάξεις ανήμπορων γυναικών στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής τους. Το Ελληνικό κράτος δικαίου που τόσο πολύ συμπονά και περιθάλπει τους μετανάστες, αδιαφορεί πλήρως για τα δικά του παιδιά και ένα κράτος που δεν προστατεύει τα παιδιά του είναι καταδικασμένο σε θάνατο.

Και μία κυβέρνηση επικίνδυνη για τους Έλληνες όπως αυτή που κυβερνά, πρέπει να πέσει. Χθες.
Βασίλης Πανταζής

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Κορινθίων.

Leave a Reply