Πολιτική σε βάρος των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία φαίνεται πως κάνει ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός. Την ίδια στιγμή που υποστηρίζει την στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων, καταψηφίζει τα μέτρα που φέρνει η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα στην δια περιφοράς συνεδρίαση του σώματος στις 11 Μαίου 2020 ο Αλέξανδρος Πνευματικός είπε όχι σε:

  • Απαλλαγή είσπραξης τελών κοινοχρήστων χώρων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω μέτρων αποτροπής και διασποράς του κορωνοϊού Covid-19. (Α.Ο.Ε. 192)
  • Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω των μέτρων αποτροπής και διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.(Α.Ο.Ε. 193)
    Παράταση προθεσμιών καταβολής  βεβαιωμένων οφειλών καθώς και δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω των μέτρων αποτροπής και διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.(Α.Ο.Ε.194 )

Αιτία της στάσης του πρώην Δημάρχου η συνεδρίαση δια περιφοράς και όχι δια τηλεδιασκέψεως…Άραγε να αφορά αυτή η αιτίαση τις δεκάδες επιχειρήσεις του δήμου;