Επικαιρότητα

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. (Από το Κοινωνικό φόρουμ Κορινθίας)

Με αφορμή την συνέχιση από τη μεριά της κυβέρνησης του ολισθηρού δρόμου της ποινικοποίησης κάθε μορφής αντίδρασης – είτε αυτή λέγεται απεργία, είτε λέγεται «συνάθροιση», είτε ανυπακοή- σημειώνουμε τα παρακάτω:

1) Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την ηθική υπόσταση, ούτε την δημοκρατική νομιμοποίηση, καθότι έχει εκλεγεί υποσχόμενη τα αντίθετα από αυτά που κάνει. Άρα η ειρηνική αντίδραση είναι καθήκον του κάθε πολίτη.

2) Δεν μπορεί να θεωρείται ποινικό αδίκημα το να μην έχεις να πληρώσεις το 10% του πετσοκομμένου μισθού σου για να πας στη δουλειά σου.
Δεν μπορεί να θεωρείται ποινικό αδίκημα το να προστατεύεις από το ξεπούλημα, το δημόσιο αγαθό που λέγεται Εθνικές Οδοί.

3) Αλήθεια, πού τελειώνει το Δημόσιο και πού αρχίζει το ιδιωτικό;
Αν, ας πούμε κάποιος ρίξει την “ιδέα” (προς χάρη της βελτίωσης της ατμόσφαιρας), να ιδιωτικοποιήσουμε τον αέρα και να αναπνέουμε επί πληρωμή, πόσο πολύ απέχει από την ποινικοποίηση της ελεύθερης μετακίνησης (προς χάρη της βελτίωσης των δρόμων);

4) θα αποτελέσει όνειδος για την ελληνική Δικαιοσύνη αν δεχτεί να παίξει το ρόλο της παραδουλεύτρας ξένων και εχθρικών προς τον λαό συμφερόντων.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως και επί Χούντας, η Δικαιοσύνη είχε δηλώσει βολική υποταγή και είχε προσδώσει μανδύα νομιμότητας στην επίθεση ενάντια στο Σύνταγμα και στα πολιτικά δικαιώματα, προδίδοντας τον όρκο της.
Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί με την λογική «ξεζουμίζω το κουνούπι και καταπίνω την καμήλα» γιατί αυτός ο δρόμος οδηγεί νομοτελειακά στο χάσμα μεταξύ Φυσικού Δικαίου και Νομιμότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close