Επικαιρότητα

Όχι Ζαχόπουλου στην προσπάθεια συμβιβασμού

Ανεπιτυχής ήταν η προσπάθεια συμβιβασμού από τον εισαγγελέα της έδρας στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, για την οποία δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος δήλωσε στο δικαστήριο ότι εκτιμά την πρόταση του εισαγγελέα «να βρεθεί αμοιβαία λύση με όρους αποκατάστασης του ονόματος του, αλλά και της δικαιοσύνης», αλλά διατύπωσε την επιθυμία του να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ έκανε αναφορά σε «παιχνίδια αναβολών ή διακοπών, προς άγραν εντυπώσεων».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου. «Το δικαστήριο δεν επιτρέπει να παίζονται παιχνίδια. Δεν είπε κανείς ότι η υπόθεση δεν θα ερευνηθεί. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το δικαστήριο θα συνεκτιμήσει κάποιες καταθέσεις. Αυτό να το γνωρίζετε οι πάντες. Δεν θ’ αφήσει το δικαστήριο το ρόλο του στους διαδίκους», είπε, ενώ επίσης ενοχλημένος από την λέξη «παιχνίδια» δήλωσε και ο εισαγγελέας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν στο δικαστήριο ότι ο γιος του Χρ. Ζαχόπουλου τους ζήτησε το περασμένο Σάββατο να συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω υποχρεώσεων των δικηγόρων και έτσι ζήτησαν νέα διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα εντός των επόμενων ημερών και να συζήσουν «καλόπιστα» το θέμα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη, διακόπηκε για τη Δευτέρα, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ο συνήγορος υπεράσπισης του Θ. Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

http://www.koutipandoras.gr/?p=22765

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close