Επικαιρότητα

Όταν τα εν οίκω γίνονται εν δήμω

 
Σήμερα θα μιλήσουμε για την Ένωση Αρκάδων «ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟΝ».
 
Σαν δημοσιογράφος έχω δει το συγκεκριμένο σύλλογο να γεννιέται και να γιγαντώνεται,να γίνεται ένας οργανισμός που όλοι θέλουν να τον έχουν στο πλευρό τους.
 
Ειδικά τα τελευταία χρόνια ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ περισσότερο από όλους τους άλλους συλλόγους μαζί είτε θετικά και αρνητικά.
 
Για όποιον δε γνωρίζει ο σύλλογος πλέον είναι με προσωρινή διοίκηση και πάει σε εκλογές.
 
Προσωπικά σε σύλλογο της Κορινθίας δεν έχω ξαναδεί μέσα σε 2 χρόνια να γίνονται δύο προτάσεις μομφής και τελικά να φτάνουν στα δικαστήρια για να αποφασίσει (sic) το μέλλον του συλλόγου.
 
Το ΜΑΙΝΑΛΟ όμως δεν είναι ένας απλός σύλλογος.
 
Είναι ο οργανισμός που έχει κατ’ουσίαν αναλάβει το πανηγύρι του πολιούχου της Κορίνθου,κάνει κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς βρίσκεται κοντά στην κοινωνία με υποτροφίες και βραβεύσεις…
 
Τι έφταιξε λοιπόν και φτάσαμε ως εδώ;
 
Όλα ξεκίνησαν στις προηγούμενες εκλογές.Εκεί που για πρώτη φορά κάποιοι είδαν το σύλλογο σα μέσο προβολής προκειμένου να πάρουν τη στήριξη των Κορινθίων.
 
Όμως ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν τελείως λανθασμένος. Χρησιμοποιήθηκε η εφημερίδα του συλλόγου ως μέσο προβολής με φυσικό επακόλουθο να στοχοποιηθεί ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ως φιλικά προσκείμενο σε έναν συνδιασμό.
 
Μέλη του προεδρείου και κυρίως ο πρόεδρος είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους όμως δεν είχαν ακουστεί…
 
Από τότε την είχαν φυλαγμένη στη γωνία στους Αρκάδες και αυτό φάνηκε στη συναυλία του Σάκη Ρουβά που χρειάστηκαν ΤΡΕΙΣ μήνες για να ψαχτεί με κάθε λεπτομέρεια.Μιλάμε πλέον για μια συναυλία που οι ελεγκτικοί μηχανισμού την έκαναν φύλλο και φτερό.
 
Αμέσως την επόμενη μέρα και αφού αποδείχτηκε ότι δεν έτρεχε κάποια παρανομία άρχισε η γκρίνια.
 
Κατηγορείται ο πρόεδρος ότι δε βοήθησε τους υποψήφιους που είναι μέλη του συλλόγου…Πότε έγινε σύλλογος ανάδειξης υποψηφίων η Ένωση Αρκάδων;
 
Κατηγορείται ο πρόεδρος γιατί αποκάλεσε «δήμαρχό μας» τον Πνευματικό (με τον οποίον ήταν και υποψήφιοι) και «Περιφερειάρχη μας» τον Τατούλη και κατατέθηκε και πρόταση μομφής με αυτό μεταξύ των επιχειρημάτων.
 
Τα άλλα επιχειρήματα ήταν γιατί δε στρώθηκε στο προεδρείο τραπεζομάντηλο και γιατί δεν τους σύστησε στον κόσμο μεταξύ άλλων.
 
Σε όσους είμαστε απ’έξω μπορεί να φαίνονται τελείως γελοία αυτά τα θέματα όμως αυτά είναι ο λόγος που διαλύεται ένας σύλλογος και διασύρεται από τα μέλη του.
 
Από την πρόταση μομφής και μετά μελη του συλλόγου θεωρούν ότι πρέπει να πάει σε εκλογές προκειμένου να επιστρέψει η ηρεμία.
 
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο Μουρούτσος χάλασε τη μανέστρα γιατί θέλησε να κάνει αυτό που οφείλει σαν πρόεδρος συλλόγου με μερικές χιλιάδες μέλη.
 
Να προσφέρει στην ουσία και να μην είναι ο σύλλογος ένα πανηγύρι,ένας αποκριάτικος χορός και η κοπή της πίττας.
 
Φτιάχτηκε εφημερίδα,έγινε η εκδήλωση για το Γαντέ και το Γλέζο και ετοιμάζονταν και χορευτικά. Όμως αυτό δεν το θέλουν όλοι.
 
Θέλουν να γυρίσει ο σύλλογος στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια και μια φορά το χρόνο να χορεύουμε τσάμικα…
 
Κύριοι όσοι θα πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές των Αρκάδων θα πρέπει να αποφασίσετε πως θέλετε να λειτουργεί η Ένωση.Και πάνω απ’ολα να σκεφτείτε και σαν Αρκάδες αλλά και σαν Κορίνθιοι.
 
Γιατί ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ οφείλει πολλά ακόμα για να έχει ανταποδώσει την αγάπη των Κορινθίων.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close