Απόψεις

Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος στο Ξυλοκαστρο

Τελείωσε άλλη μια τουριστική σεζόν για το Ξυλόκαστρο και αφού πλέον δε μπορεί κανένας να μας πει ότι χτυπάμε τον τουρισμό ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό…

Άλλη μία τουριστική σεζόν τελείωσε και οι εκδηλώσεις που έγιναν σε όλο το δήμο Ξυλοκάστρου αν εξαιρέσουμε τη συναυλία του Πάριου και του Τσακνή ήταν αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση. Κανένα όραμα για να κρατήσουν τους τουρίστες με ενδιαφέροντα χάπενινγκ και να τους προσφέρουν μία εμπειρία ζωής από τις διακοπές τους στην περιοχή.

Αποσπασματικά και χωρίς κανέναν προγραμματισμό αλλά και στόχευση δρώμενα με συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων, των ΚΑΠΗ και του Εμπορικού Συλλόγου.

Υπεύθυνη θεωρούμε και την αντιπολίτευση για αυτή την κατάσταση αφού δεν έχουμε δει καμία αντίδραση όλο αυτό τον καιρό.

Τώρα βέβαια που έρχονται εκλογές θα αρχίσουν οι κορώνες και θα ανεβαίνουν οι τόνοι όμως μία αντιπολίτευση κρίνεται σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας όπως ήταν σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ Ανδρικόπουλος είχε την τύχη να έχει απέναντί του μία αντιπολίτευση με πολύ χαμηλούς τόνους, κάποιοι τη χαρακτηρίζουν και ανύπαρκτη, και το πιο τραγικό είναι ότι δεν βλέπουμε την παρουσία νέων δυνάμεων.

Είχα την τύχη να ζήσω σαν δήμαρχο τον Τάκη Σκούρα και να δω πόσο σημασία έχει να υπάρχει μία δημοτική αρχή με όραμα σε ένα μέρος σαν το Ξυλόκαστρο

Η εποχή του Τάκη Σκούρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί όμως κανένας δεν ξεχνά το πώς είχε καταφέρει να κάνει το Ξυλόκαστρο τουριστικό προορισμό δημιουργώντας θεσμούς όπως το beach βόλεϊ και το beach soccer.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης χρειάζεται όραμα. Οι καταστηματάρχες του Κιάτου έδειξαν το δρόμο αφού φέτος ο δήμος Σικυωνίων ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μαζί με το Λουτράκι της αύξησης του τουρισμού στην Κορινθία.

Αυτό έγινε γιατί είδανε μακροπρόθεσμα, επένδυσαν σε όμορφα καταστήματα, καθάριζαν μόνοι τους την παραλία, προσφέρανε ανταγωνιστικό προϊόν σε πάρα πολύ καλές τιμές,για αυτό και το Κιάτο βούλιαξε. Σκέψου να ήταν πιο βοηθητικός και ο δήμος…

Από την άλλη στο δήμο ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είδαμε ότι η δημοτική αρχή έχει επαναπαυτεί από την ανυπαρξία αντιπολίτευσης και οι μόνες πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν με εισιτήριο κάτι που σημαίνει ότι δεν απευθύνονταν σε όλους τους δημότες μιας και ζούμε την όγδοη χρονιά της κρίσης.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει και η εσωστρέφεια είναι καταστροφική.

Καιρός να αλλάξει κάτι στην περιοχή… Το πως μένει να το δούμε…

Θ.Τ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close