Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όλους μας, καθώς πρωτίστως μας προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου και ταυτόχρονα μας χαρίζουν στυλ. Εάν πρόκειται να προβείτε λοιπόν στην αγορά νέων γυαλιών ηλίου, σίγουρα προβληματίζεστε για το ποιο στυλ είναι το κατάλληλο για εσάς και ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν αυτά. Θα δούμε οπότε όλα τα χαρακτηριστικά που παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για την επόμενη αγορά σας.

Φυσικά το πρώτο βήμα ώστε να αποκτήσετε τα επόμενα γυαλιά σας είναι να σας αρέσουν και να σας ταιριάζουν. Όποιο και αν είναι το στυλ που προτιμάτε, μόνο εσείς θα αποφασίσετε ποια είναι τα κατάλληλα για εσάς. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσετε βέβαια παράλληλα και στην ποιότητά τους, αγοράζοντάς τα από ένα κατάστημα ή e-shop της εμπιστοσύνης σας και όχι από κάποιον πλανόδιο πωλητή. Προκειμένου να είναι ποιοτικά, θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης και να σας παρέχουν προστασία από τις βλαβερές UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Φυσικά αυτά ισχύουν είτε πρόκειται για ανδρικά γυαλιά ηλίου, είτε εάν προορίζονται για γυναίκες.

Εάν αναρωτιέστε αν θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα διαφορετικό ζευγάρι γυαλιών το καλοκαίρι, σε σχέση με αυτό που φορούσατε το χειμώνα, η απάντηση είναι ότι κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Λόγω της υψηλής ηλιοφάνειας όλο το χρόνο στη χώρα μας, τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα ανεξάρτητα με την εποχή. Ακόμα, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι ακόμα και τις ημέρες που έχει συννεφιά, τα γυαλιά είναι και πάλι απαραίτητα, καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου καταφέρνουν να βλάπτουν ακόμα και έτσι τα μάτια σας. Ανάλογα φυσικά την ευαισθησία που έχει ο καθένας στα μάτια ή την ιδιαίτερη περίσταση για την οποία τα χρειάζεται (όπως για κάποιο άθλημα), θα πρέπει να επιλέξει και τους φακούς με τα κατάλληλα φίλτρα, πιο ανοιχτόχρωμα ή πιο σκουρόχρωμα.

Οι φακοί των γυαλιών σας προστατεύουν επίσης από σοβαρές διαταραχές στα μάτια και στο δέρμα της γύρω περιοχής, όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο καταρράκτης και οι παθήσεις του αμφιβληστροειδή. Άλλος ένας λόγος λοιπόν προκειμένου να επιλέξετε γυαλιά ηλίου με τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τα μάτια σας.

Κάτι ακόμα που ενδεχομένως πολλοί δε γνωρίζουν είναι η μεγάλη σημασία του να φορούν και τα παιδιά τα δικά τους γυαλιά ηλίου. Αυτό ισχύει καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας UV -περίπου το 80%- που ένας άνθρωπος απορροφά κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι έως την ηλικία των 20 ετών. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή τα μάτια των παιδιών έχουν πιο ευαίσθητα διαθλαστικά μέσα τα οποία επηρεάζονται ευκολότερα, καθώς και επειδή το διάφραγμα στις κόρες των ματιών τους είναι μεγαλύτερο με αποτέλεσμα η ακτινοβολία του ήλιου να εισχωρεί μέσα σε αυτά πιο εύκολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here