Επικαιρότητα

Χ. Κασίμης : Γιατί είπε ψέμματα στους πολίτες της Αρχαίας Κορίνθου και του Λεχαίου ?

Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα της τοπικής πολιτικής ζωής είναι η διγλωσσία των πολιτικών προσώπων. Αλλα λένε εντός των θεσμικών οργάνων, άλλα λένε στην τηλεόραση και άλλα λένε όταν συζητούν χαμηλόφωνα και ιδιωτικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που η διγλωσσία αποτελεί βασικό πολιτικό εργαλείο διότι είναι πολλοί λίγοι αυτοί που γνωρίζουν τον πραγματικό πολιτικό λόγο εντός των θεσμικών οργάνων. Αντιθέτως είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που παραπληροφορούνται από τα ΜΜΕ και τον λόγο των ιδίων των πολιτικών ή των άμεσων συνεργατών τους.

Προσφάτως, ο κ. Κασίμης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αρχαία Κόρινθο όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη δράση της παράταξής του την τελευταία τετραετία. Δυστυχώς, ο κ. Κασίμης επέλεξε να πει ανακρίβειες ώστε να γίνει ευχάριστος στον κόσμο. Θα αναφερθώ σε ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων επειδή είναι η δεύτερη φορά που η αλήθεια κακοποιείται βάναυσα από την Κίνηση Πολιτών με σκοπό τα πολιτικά κέρδη.

Ο κ. Κασίμης είπε, ψευδώς, ότι η Κίνηση Πολιτών είναι η μόνη παράταξη που αντιστάθηκε στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη θέση Λίτσα. Οπως εύκολα αποδεικνύεται από την απόφαση 137 των πρακτικών της συνεδρίασης του ΔΣ του δήμου Κορινθίων στις 2 Απριλίου 2007, ο κ. Κασίμης, η παράταξη του κ. Γιώτη και η παράταξη του κ. Θωμαίδη είχαν ψηφίσει κατά της δημιουργίας ΧΑΔΑ (ανεξέλεγκτη διάθεση) στη θέση Λίτσα. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση όμως έγιναν δύο ψηφοφορίες. Η δεύτερη ψηφοφορία αφορούσε την πρόταση του δημάρχου κ. Πνευματικού για δημιουργία ΧΥΤΥ (υγειονομική ταφή) στην θέση Λίτσα. Ο κ. Κασίμης ψήφισε ΛΕΥΚΟ και μαζί του ολόκληρη η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Θωμαίδη.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η παρατήρηση ότι ενώ η Κίνηση Πολιτών είναι πάντα υπέρ των επιστημονικών μελετών, ποτέ δεν πήρε δημόσια και υπεύθυνη θέση πάνω στα αποτελέσματα της μελέτης χωροθέτησης ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ του συνδέσμου των δήμων Ανατολικής Αττικής. Επιπλέον, στις 14 Απριλίου 2009, ο κ. Κασίμης δήλωσε υπέρ της τεχνικοοικονομικής μελέτης χωροθέτησης μονάδας λιπασματοποίησης αλλά ποτέ δεν απέλεισε την περιοχή Λίτσα.

Αρα ο κ. Κασίμης είπε τρεις ανακρίβειες στην Αρχαία Κόρινθο :

1. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα ΧΥΤΑ για τη θέση Λίτσα αλλά ΧΥΤΥ.

2. Ο κ. Κασίμης δεν αντιστάθηκε αλλά ψήφισε λευκό για τη δημιουργία ΧΥΤΥ

3. Αν το λευκό αποτελεί πράξη αντίστασης, τότε αντιστάθηκε και η μείζονα μειοψηφία άρα η Κίνηση Πολιτών δεν είναι η μόνη παράταξη που αντιστάθηκε και ο κ. Κασίμης προσπαθεί να μειώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ανακρίβειες.

Δεν συμφωνώ με την προσπάθεια του κ. Κασίμη να είναι ευχάριστος και να μην παίρνει θέση σε σοβαρά ζητήματα. Σε ένα μήνα υπάρχει η πιθανότητα να είναι δήμαρχος αλλά δεν έχει πάρει καμία θέση πάνω στα ζητήματα χωροθέτησης που θα προκύψουν από την εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων. Ο κ. Κασίμης και η Κίνηση Πολιτών λένε διαρκώς όχι σε συγκεκριμένες θέσεις χωροθέτησης αλλά δεν προτείνουν ούτε σχολιάζουν αποτελέσματα επιστημονικών μελετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που αναφέρει ότι σύμβουλοι της μειοψηφίας (εννοεί την Κίνηση Πολιτών) προσπαθούν να ξεσηκώσουν τους πολίτες της Αρχαίας Κορίνθου.

Φίλοι της Κίνησης Πολιτών έγραψαν ότι η Κίνηση ξεκίνησε με ξάστερο ουρανό στην Αρχαία Κόρινθο. Η αλήθεια που προκύπτει από τα έγγραφα είναι ότι ο ουρανός έχει σκιές.

Ερωτάται ο κ. Κασίμης : Γιατί είπε στους πολίτες της Αρχαίας Κορίνθου ότι αντιστάθηκε για τη θέση Λίτσα ενώ η αλήθεια από τα πρακτικά του δήμου είναι ότι ψήφισε λευκό μαζί με άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας ? Πως βλέπει τη θέση Λίτσα ο κ. Κασίμης ? Ακατάλληλη για ανεξέλεγκτη ταφή απορριμάτων αλλά πιθανώς κατάλληλη για υγειονομική ταφή απορριμάτων ? Πότε θα πάρει θέση για την χωροθέτηση ? Μετά τις εκλογές ?

Τόσο οι πολίτες της Αρχαίας Κορίνθου όσο του Λεχαίου αξίζουν μία υπεύθυνη απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close