Ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το σκληρό μπρα ντε φερ του με τον Ντόναλντ Τραμπ, η τουρκική οικονομία δέχεται συνεχείς κλυδωνισμούς εξαιτίας της κρίσης υποτίμησης του εθνικού νομίσματος της γειτονικής χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι η οικονομία του είναι ισχυρή, όμως, τώρα φαίνεται πως βρίσκει κι έναν «σύμμαχο» πρόθυμο να βοηθήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε απευθείας επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων στην Τουρκία για να στηρίξει την οικονομία της.

Η συμφωνία φέρεται να έκλεισε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο εμίρης του Κατάρ με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έρχεται σε στιγμή που η λίρα δέχεται συνεχείς πιέσεις.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στις τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες, σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Οι βάσεις της τουρκικής οικονομίας είναι γερές και η Τουρκία θα εξέλθει δυνατότερη από αυτό το επεισόδιο» ήταν το tweet που έστειλε ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ βασίζονται στα στερεά θεμέλια της πραγματικής φιλίας και αλληλεγγύης» συμπλήρωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here