Τις τροπολογίες που αφορούν τα φαρμακεία χαιρέτισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να τις ψηφίσουν.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής χαιρετίζει τις κατατεθειμένες από τον υπουργό Υγείας τροπολογίες που αφορούν τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς και καλεί όλες τις πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσουν τις τροπολογίες οι οποίες, όπως αναφέρει, αφορούν δίκαια αιτήματα του κλάδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ αναγνωρίζεται και θεσμικά ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γεγονός ήδη γνωστό στους ασφαλισμένους, δεδομένου ότι το 99% των εμβολιασμών των αντιγριπικών εμβολίων πραγματοποιείται στα φαρμακεία.

Επίσης, ορίζεται δικαστικός να προΐσταται των πειθαρχικών συμβουλίων, έτσι ώστε η κρίση τους να είναι αδέκαστη και να μην επιτρέπονται ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. Τέλος δίνεται η δυνατότητα να αποζημιώνονται οι πάροχοι υγείας σε περίπτωση φυσικών φαινομένων ακόμη και αν έχουν καταστραφεί τα πρωτότυπα παραστατικά.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here