Συντροφιά τη… “Σοφία” θα έχουμε το Σαββατοκύριακο (5 & 6.1.2019) αλλά και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα “ζωγραφίζουν” με λευκό χρώμα τα τοπία, είτε πρόκειται για βουνά, είτε για πεδιάδες, ακόμα και τις θάλασσες. Εννοείται ότι ιδιαίτερα χρήσιμες είναι οι πληροφορίες για το ποιοί δρόμοι είναι ανοικτοί και γενικότερα η κατάσταση του εθνικού ή επαρχιακού οδικού δικτύου

Ο κακός καιρός με το άκρως εύηχο όνομα “Σοφία” θα συνεχίσει τη δράση του και τις επόμενες ημέρες, έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, για το Σάββατο (5.1.2019), βασικά χαρακτηριστικά θα είναι η παγωνιά και το κρύο, με θερμοκρασίες κοντά στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου οι ελάχιστες, παγετός, δηλαδή, στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, κατά διαστήματα, τουλάχιστον το πρωί, στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Θα βρέχει στο βόρειο Αιγαίο και θα χιονίσει στα ορεινά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεν αποκλείεται ακόμα και κοντά στη θάλασσα. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι, βοριάδες, θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις, έντασης 9, δεν αποκλείεται, τοπικά και 10 μποφόρ, κυρίως στο βόρειο τμήμα του πελάγους.

Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει, στη βόρεια Ελλάδα τους 3 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 12 ή 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή λευκή γιορτή (Θεοφάνεια)

Την Κυριακή (6.1.2019) θα έχουμε πάλι κρύο και παγωνιά, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα βουνά, κυρίως της ηπειρωτικής και βόρειας χώρας και οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με 8 έως 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα (7.1.2019) φαίνεται ότι νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα βόρεια που, μάλλον, δείχνει να είναι λίγο πιο ψυχρό από αυτό και αυτή τη φορά θα επιλέξει τις περιοχές που δεν είχαν πολύ χιόνι, όπως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μέσα σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και η Αττική. Τη Δευτέρα (7.1.2019), προς την Τρίτη (8.1.2019) το βράδυ, δεν αποκλείεται να έχουμε και χιόνια, ακόμα και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here