Επικαιρότητα

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

 

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και βουλευτές τουΠΑΣΟΚ σημειώθηκε κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

Αντιδράσεις πυροδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποστροφή του κ. Ραγκούση, ο οποίος ανέφερε πως δεν μπορεί να δεχθεί προτάσεις βουλευτών που θα αλλοιώνουν την φιλοσοφία του.

«Δεν μπορεί να διεκδικείς τη δημοκρατικότητα του μεταρρυθμιστή», φέρεται να σημείωσε η κ. Τόνια Αντωνίου απευθυνόμενη στον υπουργό, ενώ επισήμανε πως «θα πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι σε μια τόσο βαθιά μεταρρύθμιση και να αποφύγουμε το άνοιγμα να δώσει την ευκαιρία να κυριαρχήσουν οι εταιρείες».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών για αλαζονικό ύφος ενώ άλλοι βουλευτές, πέραν των προτάσεων για καθορισμό πληθυσμιακών κριτηρίων και του ύψους του παραβόλου τόνισαν στον υπουργό ότι δεν είναι περισσότερο μεταρρυθμιστής από αυτούς, καθώς και εκείνοι ψήφισαν σημαντικά νομοσχέδια.

Απαντώντας στην κριτική, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως κάποιοι θα ήθελαν την αναίρεση της φιλοσοφίας των βασικών χαρακτηριστικών της μεταρρύθμισης που οδηγεί στο να μην γίνει τίποτα και τόνισε: «Προχωράμε σε μια δημιουργική μεταρρύθμιση κι όχι στη πλήρη ακινησία».

Σε παρέμβαση της η κ. Αννα Νταλάρα πρότεινε να καθοριστεί με ένα μαθηματικό τύπο ο αριθμός των νέων αδειών ταξί καθώς και το κόστος απόκτησης τους.

Οι τόνοι ανέβηκαν και νωρίτερα όταν η Βάσω Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μη προχωρά με κλειστές πόρτες στο διάλογο. Ο κ. Ραγκούσης αντέτεινε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει γραπτώς διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί αλλά ο πρόεδρος του Θύμιος Λυμπερόπουλος εκτόξευσε απειλές για τη ζωή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close