Επικαιρότητα

Υπουργικό: Επί τάπητος ενιαίο μισθολόγιο – εργασιακή εφεδρεία

 

Κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα και ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, περιλαμβάνονται, όπως έχει ανακοινωθεί, στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα κάνουν, ωστόσο, λόγο για εμπλοκή στο θέμα της εφεδρείας, λόγω αδυναμίας στην θέσπιση αντικειμενικών και αδιάβλητων κριτηρίων για την εφαρμογή του μέτρου, και ενδεχόμενη απόσυρσή του από την ημερήσια διάταξη. Από το γραφείο πάντως του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην ατζέντα και ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Η συνεδρίαση του υπουργικού έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

– Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα, Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας

– Ενημέρωση και λήψη απόφασης για το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, Ε. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Γ. Κουτρουμάνης

– Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές – φορολογικές – συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, Ε. Βενιζέλος, Γ. Κουτρουμάνης

– Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, Γ. Ραγκούσης

– Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, Κ. Σκανδαλίδης

– Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, Κ. Σκανδαλίδης

– Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, Χ. Παπουτσής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close