Υπεγράφη το έργο για τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης σε Καλαμάτα και Μεσσήνη ύψους 11,1 εκατ.

0

Υπεγράφη τη Δευτέρα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» ένα σπουδαίο έργο υποδομής για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη», συνολικού προϋπολογισμού 11.127.000 €, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχοντας λάβει έκπτωση 36,51%.

ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, στην γνώριμη γι’ αυτόν πόλη μας. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του εμβληματικού έργου της αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. Ένα έργο που έχει αναφερθεί πολλές φορές τόσο ο Υπουργός όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό το μεγάλο έργο πνοής, έρχεται να αντικαταστήσει τον αγωγό Φ300 που κατασκευάστηκε το 1936 επί Δημαρχοντίας Χρήστου Κουμάντου και τον Φ600 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1977. Ο αγωγός Φ800, 15,5 χλμ που θα κατασκευαστεί, μαζί με την κατασκευή μιας μεγάλης δεξαμενής στη θέση Αγιάννη Καρβούνη που ετοιμάζεται η μελέτη, θα λύσει οριστικά τα όποια προβλήματα υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας.

πηγη

Leave a Reply