Επικαιρότητα

«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης στις δημόσιες δαπάνες»

 

Σκυλακάκης: Οι 109.000 μαϊμού συντάξεις κοστίζουν 1,3 δισ. ευρώ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι 109.000 μαϊμού συντάξεις κόστους 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης στις δημόσιες δαπάνες (κάτι που είχαμε προτείνει στο εναλλακτικό δικό μας μεσοπρόθεσμο), τα οποία κυβέρνηση και τρόικα έπρεπε να έχουν αξιοποιήσει, πριν υπερφορολογήσουν τον ιδιωτικό τομέα και στραγγαλίσουν την παραγωγική οικονομία.
Θέτουν όμως και άλλα δύο ερωτήματα:
1. Γιατί η κυβέρνηση χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια (στοιχεία για δεκάδες συνταξιούχους φαντάσματα είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ήδη από τον Ιανουάριο του 2010), για να κάνει μια ελεγκτική δουλειά που μπορούσε να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί σε τρεις το πολύ μήνες;
2. Πόσο σοβαρά έχει ασχοληθεί η αξιωματική αντιπολίτευση με το πρόβλημα της εξοικονόμησης δαπανών, όταν στο Ζάππειο 2 δηλώνει ότι από εξορθολογισμό της κοινωνικής δαπάνης μπορούν να εξοικονομηθούν μόλις 500 εκ. ευρώ και αποδεικνύεται ότι μόνο από ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις (όπου προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο εξοικονόμηση 625 εκ.) και τους συνταξιούχους φαντάσματα, μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2 δισ;».
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close