Υγειονομική βόμβα στους Αγίους Θεοδώρους!

0

Μία απίστευτη εικόνα συναντά κάποιος στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς δίπλα από γνωστό ξενοδοχείο. Βοθρολύματα «πνίγουν» στην κυριολεξία τα γύρω οικόπεδα, με τη δυσωδία να είναι έντονη.

cropped-Marketplace-Lending-News-1.jpgΣύμφωνα με το ρεπορτάζ  οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, φαίνεται ότι “έλυσαν το πρόβλημά τους” με την αποχέτευση, με έναν παράνομο αγωγό, ο οποίος μεταφέρει τα βοθρολύματα από το ξενοδοχείο, στα γύρω οικόπεδα. Βεβαίως, για να πετύχουν το σκοπό τους, χρειάστηκε (οι ίδιοι;) να “επέμβουν” κάνοντας μικρές εργασίες κατά μήκος του δρόμου προκειμένου να περάσει ο αγωγός (ο οποίος διασχίζει το δρόμο) και να καταλήγουν τα λύματα στα γειτονικά αγροτεμάχια.

 

Ένα από αυτά τα οικόπεδα, ανήκει στον πρώην Δήμαρχο των Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Σοφία, ο οποίος μην μπορώντας να ανεχτεί άλλο την κατάσταση αυτή, απευθύνθηκε στο Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι αρκετοί κάτοικοι έχουν απευθυνθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο τμήμα, όμως η απάντηση που εισέπρατταν είναι ότι οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν αυτοψία στο σημείο, καθώς “δεν υπάρχει οδηγός”!

Κι όμως! Αυτή τη φορά, μετά την παρέμβαση Κορίνθιου βουλευτή της ΝΔ και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσου Γκιολή, που έλαβαν γνώση του γεγονότος, ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα ως δια μαγείας. Κλιμάκιο του Υγειονομικού, αποτελούμενο από 2 άτομα, βρέθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο σημείο, κατέγραψε τις παραβάσεις και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες εκκρεμεί από το ΑΤ Αγίων Θεοδώρων, ένταλμα σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, την ημέρα δηλαδή που το Υγειονομικό επισκέφτηκε τα οικόπεδα γύρω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπήρχαν σε αυτά στάσιμα νερά, η δυσοσμία ήταν έντονη, ενώ και στο δρόμο πίσω από το ξενοδοχείο η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη: Ρυάκια από μη επεξεργασμένα λύματα είχαν δημιουργηθεί και η εικόνα ήταν ιδιαιτέρως αποκρουστική!

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ήδη ενημερωθεί και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άρης Κωνσταντής αλλά και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και πλέον αναμένονται οι ενέργειές τους.

πηγη

Απάντηση