Είδαμε ότι για αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος με ανακοίνωση καλεί στις 2 το μεσημέρι τα μέλη του στο δημαρχείο Κορίνθου για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το OPEN MALL ένα πρόγραμμα που τρέχει από τις 4 Ιουνίου και έχει πάρει 2 παρατάσεις.

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων. 

Το πρόγραμμα αυτό είναι να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και προσφέρει χρηματοδότηση για

-Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στην περιοχή παρέμβασης (πεζόδρομοι ,τοποθέτηση υδάτινων νησίδων κλπ)

-Εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi)

-Διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ενιαίας ταυτότητας για την περιοχή (τοποθέτηση σημάνσεων ,ενιαίων επιγραφών , φωτισμού κλπ)

-Ενέργειες προώθησης της εμπορικής περιοχής (υλοποίηση εκδηλώσεων για την τόνωση της περιοχής ,προβολή σε ψηφιακά μέσα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ).

Την ίδια ώρα ο Δήμος τρέχει εργολαβία που συμπεριλαμβάνει και την πεζοδρόμηση της Ερμού. Η πεζοδρόμηση αυτή είναι στα πλαίσια της καινούργιας πλατείας και υποτίθεται οτι θα έχει ίδια εικόνα.

Δηλαδή αν ενταχθεί στο πρόγραμμα ο Δημος Κορινθίων θα τα ξαναξηλώσουν για να είναι ενιαία η μορφή με την Εθνικής Αντιστάσεως και την Κύπρου;

Η νέα παράταση της προθεσμίας λήγει στα τέλη Νοεμβρίου και αναρωτιόμαστε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου γιατί περίμενε μέχρι τελευταίες μέρες;

Μήπως για να φορτωθεί άλλος τη μη ένταξη στο πρόγραμμα;

Παράλληλα μάθαμε ότι πριν 2 μήνες ο δήμαρχος απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο για να μη χαθούν οι προθεσμίες και υπήρξε εκ νέου όχληση προς τον εμπορικό σύλλογο αλλά ήταν καλοκαίρι…

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου ήδη έχει τρέξει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο εδώ και 2 μήνες το πρόγραμμα για την περιοχή ενώ συνεργασία υπάρχει και με το Δήμο Ξυλοκάστρου. Θυμίζουμε ότι το Επιμελητήριο έχει 4 άτομα που τρέχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ με την ανάλογη τεχνογνωσία κάτι που μετρά όταν καταθέτεις φάκελο στην αξιολόγηση,

Αν δεν ενταχθεί η Κόρινθος στο Open Mall ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία;

Και ως πότε οι επιχειρηματίες θα πληρώνουν τους τακτικισμούς και την αδιαφορία;  

Τι άλλαξε και αποφάσισαν πλεον στον εμπορικό Σύλλογο να ασχοληθούν με το Open Mall;

Μήπως το άδειασμα για τη Δημοτική αγορά ή το γεγονός πως δε θα έχουν τελειώσει τα έργα της πλατείας πριν τις εκλογές…

Μήπως το χρίσμα δεν είναι της Δεξιάς αλλά της Αριστερής χείρας; Μήπως κάποιοι ετοιμάζονται για εκλογές.

Ειδομεν…

Θύμιος Τσαρμπός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here