Τρεις κακές συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά σας

0

Για τις περισσότερες γυναίκες τα περιοποιημένα μαλλιά αποτελούν διακαή πόθο. Χρησιμοποιώντας αμέτρητα προϊόντα για την φροντίδα τους και ψάχνοντας πάντα τους πιο ενδεικτικούς τρόπους για το χτένισμα και την περιποίησή τους, δεν αναλογιζόμαστε ότι σε καθημερινή βάση πέφτουμε σε «παραπτώματα» που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για την εικόνα τους, όσο και για την υγεία των μαλλιών μας. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά
Μετά από μια κουραστική ημέρα και ένα ανακουφιστικό μπάνιο είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχετε το κουράγιο να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά. Γνωρίζατε, όμως, ότι ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά, ακόμη κι αν σας βοηθάει να κερδίσετε χρόνο βραχυπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη βακτηρίων ή ακόμη και τριχόπτωση;

Τα πιάνετε σε σφιχτές αλογοουρές
Μια εύκολη και γρήγορη λύση για τα μαλλιά σας είναι να τα πιάσετε σε ψηλή αλογοουρά. Ίσως, ωστόσο, αξίζει να ξανασκεφτείτε το χτένισμα που επιλέγετε σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς οι σφιχτές αλογοουρές μπορεί να ασκήσουν πίεση στη ρίζα των μαλλιών και με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Είναι καλύτερο, λοιπόν, να αποφεύγετε να επαναλαμβάνετε το ίδιο χτένισμα σε συχνά χρονικά διαστήματα, καθώς θα προκαλέσει τόσο επαναλαμβανόμενη πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και σπάσιμο της τρίχας.

Τα τρίβετε με την πετσέτα
Μία απαγορευτική συνήθεια, που καλώς ή κακώς γίνεται αυτομάτως κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Όσο μπορείτε αποφεύγετε να τα τρίβετε με την πετσέτα όσο είναι βρεγμένα, καθώς η τριβή με την υφή της πετσέτας οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας, καθώς και στο φριζάρισμα των μαλλιών σας.

πηγη

Leave a Reply