Το τέλος του Ερντογάν;

0

Όσα ψέμματα και αν πει, όσο και να το παίζει προστάτης του Μουσουλμανικού κόσμου, όσο και αν προσπαθεί να αλλάξει τη συζήτηση, η Τουρκική λίρα οδηγεί τον Ερντογαν στον ξαφνικό θάνατα…

Πριν απο περίπου ένα μήνα είχαμε δείξει μια φωτογραφία με την τουρκική λίρα να είναι σε ισοτιμία 10 Τουρκικές λίρες έναντι 1.42€.

Πλεον η ισοτιμία έχει αλλάξει και με 10 τουρκικές λίρες παίρνεις 1,32€. Μιλάμε για μια πτώση του νομίσματος κατα σχεδόν 8% μέσα σε ένα μήνα.

Ο Ερντογαν προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινο βγάζοντας ψεύτικα νούμερα για τον Κορονοιο μειώνοντας τα θύματα με μαθηματικούς τύπου του 0,0021. Δηλαδη ανακοινώνει περίπου το 1/3 με 1/4 των νεκρών! Αποτέλεσμα οι επενδυτές φεύγουν τρέχοντας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία του.

Παίζει με τη σχέση λίρας και δολλαριου απαγορεύοντας στην ουσία στους επενδυτές του Εξωτερικού να ξεφορτωθούν το νόμισμα σκουπίδι που έχουν στα χέρια τους και ζητώντας μόνο δολλάρια. Την ίδια στιγμή προσπαθεί να κάνει την Τουρκική λίρα νόμισμα μόνο για το εσωτερικό της χώρας (στυλ IOU Βαρουφάκη) για να κρατήσει όσο μπορεί την ισοτιμία.

Στην εξωτερική πολιτική χάνει συμμάχους και προσπαθεί να πλασάρει ως ανθρωπισμό τις στρατιωτικές ήττες του στη Συρία. Κάθε υπερπτήση στο Αιγαίο κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ άντε όμως να παραδεχτείς αν είσαι Ερντογάν ότι έχεις ξύσει τον πάτο του βαρελιού οικονομικά και κόβεις τα κόλπα με τους γείτονες…

Επικοινωνία και κόλπα και για όλα του φταίνε τα ΜΜΕ της χώρας του και οι Ευρωπαίοι (σας θυμίζει τίποτα). Και από κοντά να έρχεται και η κατάσχεση καταθέσεων για να ζήσουν οι τράπεζες και να μη χρειαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Το μόνο που τον έχει σώσει ως ώρας είναι το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ο θρησκευτικός φανατισμός….Αλλά ως πότε;

Θύμιος Τσαρμπός

Leave a Reply