Τοπικά

Το σχόλιο του Ν. Σταυρέλη για τα στυλό

Με αφορμή τα ποικίλα σχόλια που γίνονται σε όλη τη πόλη και το Δήμο για τα περίφημα αναμνηστικά Mont Blanc δαπάνης 7.000 € και τις σχετικές δηλώσεις του Δημάρχου δηλώνω τα εξής:
1.Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 18 Σεπτέμβρη 2018 και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση να επαναλειτουργήσει η Σχολή Επιμόρφωσης Γονέων από το Δήμο εγκρίνοντας την εισήγηση του Δημάρχου για πίστωση 35.000 €.
2. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζα.
3. Όμως επειδή έχω μάθει να μιλάω πάντα τη γλώσσα της αλήθειας θα ψήφιζα την πρόταση αυτή, όπως την πρότεινε ο Δήμαρχος.
4.Στην εισήγηση για τα 35.000 € (έξοδα ταχυδρομικά, ηχητικά, μεταφορικά κλπ) συμπεριλαμβάνεται και κονδύλι 7.000 € για αναμνηστικά χωρίς να επεξηγείται τι είδους αναμνηστικά είναι αυτά.
5.Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Δήμος θα προμηθευόταν διάφορα αναμνηστικά για όλους τους συμμετέχοντες (εκτίμηση για 2.500 άτομα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και περισσότεροι από 500 παρακολουθήσαντες το προηγούμενο πρόγραμμα το διάστημα 2004-2010 σύμφωνα με την εισήγηση), όπως ακριβώς γίνεται κατά την εθελοντική αιμοδοσία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
6.Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ούτε στην εισήγηση του Δημάρχου ούτε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δώρα στυλώ mont blanc 500 € περίπου το καθένα.
7.Αυτή η αρμοδιότητα είναι αποκλειστικά του Δημάρχου, o οποίος επέλεξε το δώρο, την αξία, το τύπο και το προμηθευτή, υπέγραψε την απόφαση ανάθεσης και τη σχετική σύμβαση στις 7/11/2018, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ MONT BLANC (δηλαδή μπορεί και να μην είναι γνήσια mont blanc).
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και ας μην προσπαθεί ο Δήμαρχος να μεταφέρει τις ευθύνες του σε άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close