Το ποστ του Βασίλη Καρδαρα…

0

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά από σκέψη είναι αρκετά. Θεωρω πως πέρα από τις θεωρίες των ψεκασμενων για τσιπάκια και ότι ο κορωνοιος δεν υφίσταται, επιδιωκεται μια ευρύτερη κοινωνιολογικη αλλοίωση.

Το υπάρχον οικονομικό σύστημα- το οποίο εγώ το ορίζω ως λογιστική διαχείριση χρεών- έδειξε ξεκάθαρα τις αδυναμίες του και την ανεπάρκεια του σε μια πανδημία, οδήγωντας τους εκφραστές του ( κυβερνήσεις) σε εφαρμογή εσωστρεφους(εθνικής) διαχείρισης της κρίσης. Διαφωνίες μεταξυ επιστημόνων ( ως ένα βαθμό κρίνονται λογικές), συγκρούσεις μεταξύ κρατων κλπ.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θέλουν με τίποτα οι ινστρουχτορες να χάσουν τα ηνία, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ορθότητα της αστικής δημοκρατίας.

Έτσι λοιπόν, ερμηνεύοντας τη ρητορική των ηγετών, πλασάρεται ενα νέο άτομο στο κοινωνικό σύνολο. Ο νεοχιπστερ. Είναι εκείνος ο οποίος προσαρμόζεται πλήρως στις οδηγίες των μεταλαγμενων καπιταλιστιων κρατών, που ξαφνικά ανακάλυψαν το “Κράτος – Προστάτη”. Αυτό που θα σου υποδεικνύει άνευ όρων τι θα κάνεις, επικαλούμενο το καλό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Πως λειτουργεί αυτό? Σου δίνει ψίχουλα, γιατί δεν χρειάζεται να καταναλώσεις, η σημασία του χρήματος στην καθημερινοτητα μειώνεται αλλά οι πλούτο παραγωγικές πηγές και τα μέσα παραγωγής μοιράζονται σε ακόμα λιγότερους.

Έτσι λοιπόν θα υπάρξει μια σταδιακή αντικατάσταση της παλαιάς μεσαιας τάξης με αυτούς.

Μιλάμε λοιπόν για ένα νεοδεσποτισμο με στοιχεία από μοναρχικα – ολιγαρχικα καθεστώτα, όπου ο οιοσδηποτε αμφισβητήσει έστω και λίγο αυτό το καθεστώς, ποινικοποιειται και δεν θέλει το δημόσιο καλό.

Συνοψίζοντας, ο νέος “συμμορφωμενος” δεν θα είναι απλά η διαφήμιση για την υγιεινιστικη κρίση και την αντιμετώπιση της. Θα είναι ένα πειθηνιο μοντέλο το οποίο σταδιακα θα επιδείξει στοιχεία αντικοινωνικης συμπεριφοράς. Συνεπώς, δουλεύουμε, τελειώνουμε, μαζευόμαστε σπίτι και το “ΚΡΑΤΟΣ-ΟΜΠΡΕΛΑ-ΒΙΤΡΙΝΑ” μας προστατεύει. Μια νέα στρατια κυρ Παντεληδων ετοιμάζεται.

Καλή δύναμη σε όλους.

Leave a Reply