Το μεγάλο στοίχημα της Πνοής η σημερινή βραδιά

3

Είναι κομβικής σημασίας τα αποψινά εγκαίνια για την Πνοή Δημιουργίας.

Μπορεί οι εικόνες του κόσμου σε μια προεκλογική ομιλία να μη βγάζουν δήμαρχο όμως σίγουρα επιβεβαιώνουν ή αυξάνουν τη δυναμική ενός συνδυασμού.

Ειδικά στους δύο συνδυασμούς συγκοινωνούντα δοχεία, αυτούς της Πνοής του Νίκου Σταυρελη και της Πορείας του Πνευματικου είναι τεράστιας σημασίας τα σημερινά εγκαίνια. Ήδη είδαμε τις εικόνες από τα εγκαίνια του Πνευματικού με τις εικόνες να δείχνουν ότι ο Βασιλιάς δεν είναι γυμνός αλλά φανερά αποδυναμωμένος.

Σαφώς πολύ λιγότερος κόσμος και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ήταν πολύ χειρότερα από τις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Δε μιλάμε για ποιότητα κόσμου αλλά για το γεγονός ότι στα εγκαίνια έδωσαν το παρών σε μεγάλο ποσοστό πολλοί πανηγυριτζηδες. Αυτοί δηλαδή που εύκολα αλλάζουν στρατόπεδο αν δουν ότι γέρνει αλλού η ζυγαριά.

Ήδη πολλοί από αυτούς έφυγαν αν πάρουμε υπόψιν τον κόσμο που είχε στην παρουσίαση του ψηφοδελτιου ο Πνευματικος που ήταν περισσότερος από αυτόν στην ομιλία του στα εγκαίνια. Και βεβαια ο μισός από αυτόν που είχε ο Βασίλης Νανόπουλος μερικά μέτρα πιο πάνω και με ένα κοινό ψηφοφόρων που κανονικα δεν πάει σε ομιλίες. Θυμηθείτε τις περασμένες εκλογές που ο Αλέκος είχε διπλάσιο κόσμο στις ομιλίες του σε σχέση με το Νανοπουλο και οι δύο τους είχαν ελάχιστη διαφορά στος εκλογές.

Όμως και ο παλμός στα εγκαινια Πνευματικού ήταν πεσμένος και σε αυτό σαφή ευθύνη φέρνουν οι εκδηλώσεις του Σταυρελη στο εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο, που έχουν δημιουργήσει μια βάση υποστηρικτών Ταλιμπάν της Πνοης. Που θα ειναι μαζί του ότι και να γίνει και που τους ελέγχει πλήρως. Για μια παράταξη που ξεκίνησε από τα σπλάχνα μια άλλης αυτό δεν είναι εύκολο. Οι “ανταρτες” συνήθως δεν έχουν καλή τύχη στις εκλογές, όμως αυτό που έχει καταφέρει ο Νίκος Σταυρελης και η παράταξη του είναι να τους αντιμετωπίζουν σαν κάτι άλλο και όχι σαν Αλεκαντανια. Μεγάλη κατάκτηση αυτή και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα που παρουσίασε ένα πλήρες πρόγραμμα και αιτιολογεί το “εμείς θέλαμε έργα και ο Πνευματικός είχε κλείσει τις στροφιγγες”.

Δεν αναφερόμαστε καθόλου στο Νανοπουλο για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί ο ίδιος έχει δείξει ότι το ψηφοδέλτιο Καλλιρη ήταν απλά μια μικρή παρένθεση που δεν έκανε ζημιά στη Συμμαχία Πολιτών κάτι που είναι φανερό και στα γκάλοπ εκει που ακόμα και τα μέσα που είναι κοντά στη δημοτική αρχή δε μπορούν να παρουσιάσουν καμία ζημιά και στο Facebook που οι μόνες παρατάξεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή του Νανοπουλου και του Σταυρελη ενώ δεκάδες είναι καθημερινά οι εικόνες από αγανακτισμένους κατοίκους που επικαλούνται την αλλαγή στο Δήμο και σαφώς εξαφανισμένες οι άλλες παρατάξεις.

Και υπάρχει και ο δρόμος εκει που όποιος περπατά στο κέντρο βλέπει πάλι μόνο δύο παρατάξεις. Ακόμα και στο κέντρο εκει που υποτίθεται ότι θα είχε μεγάλη δυναμική ο Καλλίρης η εικόνα δεν είναι τέτοια. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι η διαφορά δουλειάς που έχει γίνει από τους συνδυασμούς. Και πλέον είναι φανερό ποιοι συνδυασμοί δουλεύουν…

Όμως δεν είναι όλα θετικά για τους Νανοπουλο Σταυρελη για να πούμε ότι πέρασαν και οι 2 δεύτερο γύρο.

Ο δημαρχος Αλεξανδρος Πνευματικος έχει ένα έργο που για αυτό πρέπει να κριθεί και το μεγάλο στοίχημα για αυτόν είναι να πείσει το λαό να τον κρίνει σε βάθος 13ετιας και όχι της τελευταίας 5ετιας γιατί εκεί θα έπαιρνε μονοψήφιο ποσοστό. Δεν τα εχει πάει και άσχημα σε αυτό αφού ακόμα κρατά ποσοστά.

Τα μόνα θετικά σχόλια για το έργο Πνευματικού αυτήν τη 5ετια τα βρίσκεις στα live του. Οι υποστηρικτές του είναι μουγκοι και βέβαια στενά δεμένοι μαζί του. Μένει να δούμε πόσοι είναι αυτοί αλλά και το τι θα κάνει ο Σταυρελης στα σημερινά εγκαίνια στις 20.30 στην Κολιάτσου….

3 COMMENTS

    • ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΤΑΓΟ!

      • Το ότι γενικά δεν πάνε σε εκλογικά κέντρα δεν έχει σχέση με το πόσοι θα πάνε στα αποψινα εγκαίνια. Όπως έχετε δει στο ekorinthos δε γράφουμε για κανέναν ότι έκανε πάταγο.

Leave a Reply