Επικαιρότητα

Το κοινωνικό πρόσωπο παραμένει;

Διαβάζω στη σελίδα 15 του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού «Η πόλη μπροστά» του Κώστα Γιώτη : ‘ Εκχωρούμε τους μισθούς της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας’. Αυτό έλεγε ο Κώστας Γιώτης ως υποψήφιος δήμαρχος το 2006 και το παρουσίαζε στα πλαίσια των νέων θεσμών που επιθυμεί να εισάγει στη πόλη εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας όπως έγραφε στην ίδια σελίδα του προγράμματος. . Σήμερα που τα κοινωνικά προβλήματα είναι οξυμένα, θα κάνει τις ίδιες προτάσεις ? Θα πάρει δημόσια θέση πάνω στην πρόταση των ενεργών πολιτών Κωστάρα-Φωτιάδη για τη δημιουργία δημοτικού ταμείου αλληλεγγύης ? Θα διαθέσει τους μισθούς της Δημοτικής Αρχής σε προγράμματα κοινωνικής φροντίδας όπως έλεγε το 2006 ? . Τι λένε οι υποψήφιοι συμβουλοί του γι αυτό το ζήτημα ? . Κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε κι άλλες θετικές προτάσεις που είχε διατυπώσει το 2006 ο κ. Γιώτης. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα κατά πόσο οι προτάσεις είναι συμβατές με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των νέων δήμων και πως αυτές θα υλοποιηθούν. Αντίστοιχες ερωτήσεις υπάρχουν και για άλλες δημοσιευμένες προτάσεις κοινωνικής πολιτικής και πιστεύω ότι θα πρέπει να συζητηθούν εκτενώς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σχόλιο κου Βασίλη Πανταζή:

Κύριε Κωστάρα, θα μπορούσατε να κάνετε υπομονή ώστε να δείτε τι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του συνδυασμού επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Βέβαια αν είχατε μπει στον κόπο να αναγνώσετε τη διακήρυξη του συνδυασμού, θα βλέπατε ότι η πρωταρχική μας θέση αφορά την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων και την αντιμετώπιση προβλημάτων της νεολαίας.
Χαιρόμαστε βεβαίως που αντιμετωπίζετε τον Κώστα Γιώτη σαν το νέο Δήμαρχο και για τούτο , ανελλιπώς και αποκλειστικά σχολιάζετε , τις θέσεις που διατυπώνει κατά καιρούς για τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Εμείς σαν συνδυασμός θεωρούμε όλους τους πολίτες ΕΝΕΡΓΟΥΣ και δεν είναι στην φιλοσοφία μας ο διαχωρισμός τους σε ομάδες.
Το θέμα δε που αναφέρεσθε, λόγω και της οξύτητας που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του μνημονίου, χρήζει σοβαρής και οπωσδήποτε όχι επιφανειακής αντιμετώπισης και σαν νέα Δημοτική αρχή θα προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και δράσεων, προκειμένου να ανακουφιστούν οι μη προνομιούχοι συνδημότες μας.
Σχολιασμός σε προτάσεις μη θεσμοθετημένων φορέων όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να γίνει από ένα σοβαρό συνδυασμό, αλλά να είστε σίγουρος ότι θα μελετήσουμε και θα υλοποιήσουμε όποιες προτάσεις δικές σας αλλά και οποιουδήποτε άλλου δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και εφόσον βεβαίως κρίνουμε ότι συμβαδίζουν με τις αρχές μας και ότι η αποδοχή τους προσφέρει ανακούφιση στους συμπολίτες μας .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close