Αθλητικά

Τι έχει γίνει και υπάρχουν οικονομικά θέματα στο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τα παιδιά: Δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την οικογενειακή περιουσία – Ο πατέρας: Παραβιάστηκαν οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί στην Ελβετία – Στα δικαστήρια με τους γιους του, τα βρήκε με τον Θόδωρο

«Θα τα πούμε στα δικαστήρια», είναι η φράση που αποτυπώνει τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αφού οι γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος επιδιώκουν να τον θέσουν σε νομικό καθεστώς ολικής αδυναμίας να διαχειριστεί τις υποθέσεις του με επιχείρημα τα προβλήματα υγείας που εκείνος αντιμετωπίζει. Το ίδιο -αβάσιμο για τον ίδιο- επιχείρημα που κάποτε οδήγησε στη σφοδρή και πολυετή δικαστική διαμάχη με τον αδελφό του Θόδωρο με φόντο τη μοιρασιά της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας. Με τον Θόδωρο σήμερα έχουν ανοίξει οι δίαυλοι επικοινωνίας, έκλεισαν όμως εκείνοι με τα παιδιά του

Ενα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στο ήδη ογκώδες βιβλίο που αφορά την πολυετή ιστορία και τις περιπέτειες των μελών της δυναστείας των Αγγελόπουλων. Η διαχείριση μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων ευρώ και μιας δαιδαλώδους αυτοκρατορίας επιχειρήσεων -με πλοκάμια εντός και εκτός Ελλάδας- βρίσκεται στο πρώτο πλάνο αυτών των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90 μεταξύ των αδελφών Θόδωρου και Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι σήμερα, αν και με διαφορετική σύνθεση μεταξύ των πρωταγωνιστών.

«Δύο ξένοι στην ίδια οικογένεια, στην ίδια εταιρεία, στην ίδια πόλη», έλεγαν κάποτε οι κοντινοί τους περιγράφοντας σχηματικά τη σχέση των δύο αδελφών, που μετά το μοίρασμα της περιουσίας από τον πατέρα τους Παναγιώτη επιδόθηκαν σε ανελέητο δικαστικό αγώνα. Την ίδια φράση χρησιμοποιούν και σήμερα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους δύο γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο, πρόεδρους εκτός των άλλων και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι οποίοι επιδιώκουν να τον υποβάλουν σε νομικό καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης θεωρώντας τον ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Στην αίτηση με ημερομηνία 19 Μαρτίου που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο μέσω των δικηγόρων τους, τα δύο αδέλφια περιγράφουν αναλυτικά μέσα σε 18 σελίδες όλο το ιατρικό ιστορικό του 73χρονου πατέρα τους, καταλήγοντας ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 1669 ΑΚ, προτείνουν κατάλληλο πρόσωπο να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης τον Γεώργιο Σκινδήλια, δηλαδή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπως εκείνοι ισχυρίζονται. Οι φωνές που ακούγονταν όλο και συχνότερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους στην οδό Δραγατσανίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου βρίσκονται τα στρατηγεία της Χαλυβουργικής και της Arcadia, έχουν πλέον σιγήσει. Την επικοινωνία των αντιμαχόμενων πλευρών έχουν αναλάβει οι δικηγόροι και το κλίμα στα δύο στρατόπεδα είναι πιο βαρύ κι από τον μπαρουτιασμένο αέρα που βγαίνει από τις τσιμινιέρες της Ελευσίνας.

Οι καβγάδες που οδήγησαν στη ρήξη

Είθισται να λέμε ότι κόντρες, διαφωνίες και διαμάχες υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες. Και από αυτές υπήρχαν συχνές στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, κυρίως από τότε που τα δύο παιδιά του ανέλαβαν νευραλγικό ρόλο στην επιχείρηση-κολοσσό, από κοινού με εκείνον και ισότιμα. Ανθρωπος με ατσαλένια θέληση, όπως τον περιγράφουν, αλλά και δύσκολος χαρακτήρας, ενίοτε με παγιωμένες και άκαμπτες απόψεις, ερχόταν σε κόντρα συχνά με τις εκάστοτε επιλογές των διαδόχων του, αλλά ουδέποτε οι συγκρούσεις τους έπαιρναν τη μορφή ευθείας ρήξης. Ολα τα χρόνια άλλωστε των δικαστικών αντιπαραθέσεών του με το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου το οικογενειακό μέτωπο της δικής του πλευράς φαινόταν αρραγές.

Αντίστοιχα και εκείνος, μετά την εμπλοκή των δύο γιων του στα διοικητικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έδινε συμβολικά το «παρών» στο γήπεδο, ως μια κίνηση στήριξης σε κρίσιμους αγώνες της ομάδας, παρά τα κινητικά του προβλήματα, αποτέλεσμα της αγκυλωτικής σπονδυλαρθρίτιδας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι από νεαρή ηλικία. Αλλωστε τα ποικίλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστά σε όλους, αν και πολλοί από αυτούς μιλάνε για έναν άνθρωπο με κοφτερό μυαλό, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, με χαρακτηριστικά γερό μνημονικό, λίγες και σταράτες κουβέντες και με άποψη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close