Επικαιρότητα

Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου – Μέρκελ – Σαρκοζί

 

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου της Γερμανίδας καγκελάριου κ. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, ενώ η γαλλική προεδρία διέψευσε τηλεγράφημα του Reuters ότι αναμένεται κοινή δήλωση Μέρκελ – Σαρκοζί για την Ελλάδα.

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι θα γίνει στο τέλος της ημέρας. Ο Νικολά Σαρκοζί συζήτησε για το ζήτημα της κρίσης στην ευρωζώνη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπει στο Παρίσι το απόγευμα αλλά δεν πραγματοποίησε δηλώσεις μετά.

Κυβερνητική σύσκεψη

Την ίδια στιγμή, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Χθες, ο κ. Παπανδρέου είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Ζανιά, ενώ μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.

Η συνεργασία είχε να κάνει με την προετοιμασία τόσο της παρουσίας του κ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όσο και την σημερινή συζήτηση που θα έχει μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠE-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close