Τελικά πόσο άνθρωποι είμαστε οι Κορίνθιοι…

0

Το είδαμε στο Fb

Θέλω να σας μεταφέρω ένα περιστατικό που έγινε πριν από μια ώρα μπροστά από το μαγαζί μας. Άκουσα φωνές από μια γυναίκα να φωνάζει βοήθεια. Φώναζε σηκώστε με έπεσα βοήθεια. Έβλεπα απέναντι που είναι το ιατρείο του xxxxx και που λόγω κορονoιου είναι γεμάτο κόσμο έξω να μην κουνιέται κανενας.

Οι φωνές όμως εξακολουθούν. Μα τι στο καλό λέω τι συμβαίνει. Βγαίνω έξω από το μαγαζί και βλέπω μια γιαγιά με το πι της να έχει πέσει μπρούμυτα και να μην μπορεί να σηκωθεί.

Μου φάνηκε σαν αυτές που γυρίζουν στους δρόμους. Λίγο βρώμικη και σαν να τα είχε λίγο χαμένα.

Σίγουρα πάνω από 85 χρόνων. Πήγα κοντά της να δω αν είχε χτυπήσει και βάζοντας γάντια προσπάθησα με τον αδερφό μου να την σηκώσουμε λίγο.

Αυτή πονούσε και φοβόμασταν κιόλας μήπως είχε σπάσει και τίποτα. Συμπτωματικά πέρναγε μια κοπέλα του ΕΚΑΒ και σταμάτησε και μπορέσαμε να σηκώσουμε την γιαγιά καθιστή και πήραμε τηλέφωνο για ασθενοφόρο.

Όλο αυτό το διάστημα κανένας δεν ήρθε για βοήθεια. Και μου έχει τύχει άλλη μια φορά με έναν κύριο που έπεσε μπροστά από ένα φανάρι στην Αθήνα όταν δούλευα στο Αιγάλεω και δεν πήγε κανείς να δει τι έγινε.

Τελικά ο άνθρωπος πέθανε αφού περίμενε πόση ώρα να πάει κάποιος έστω να τον δει. Είναι απίστευτο πως έχουμε γίνει. Πλήρης αδιαφορία για τον άνθρωπο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Κρίμα πραγματικά για την ανθρωπότητα. Ντροπή μας.

Leave a Reply