Τα 5 βήματα για να μη σου τρώει λεφτά το αμάξι

0

Το παραμελημένο αυτοκίνητο σημαίνει ένα πράγμα: περισσότερα χαμένα λεφτά, τόσο σε όρους ακριβότερων επισκευών όσο και χαμηλότερης τιμής μεταπώλησης.

Γι’ αυτό και ο αμερικανικός μη κυβερνητικός οργανισμός Car Care Council προτείνει πέντε απλά βήματα για να μη σπαταλάμε τα λεφτά που βγάζουμε δύσκολα σε αχρείαστες επισκευές και μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

Έναν γρήγορο έλεγχο καλής λειτουργίας δηλαδή που εγγυάται λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο:

Ελέγξτε τα λάστιχα, τόσο την πίεση όσο και το πέλμα. Φθαρμένα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση βενζίνης και τον κίνδυνο ατυχήματος. Το πέλμα του ελαστικού πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 1,6 χιλιοστά σε ολόκληρη την περιφέρεια του ελαστικού.

Ελέγξτε όλα τα υγρά, όπως το λάδι της μηχανής, τα υγρά φρένων, το αντιψυκτικό του κινητήρα, το υγρό του υδραυλικού τιμονιού, ακόμα και το καθαριστικό υγρό των τζαμιών.

Ελέγξτε σωληνώσεις και ιμάντες για κάθε είδους φθορά. Είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων, του κλιματισμού, του τιμονιού κ.λπ.

Ελέγξτε τα φώτα του αυτοκινήτου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται εκθετικά αν δεν μπορείς να δεις ή να σε δουν.

Ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες. Ο κανόνας λέει πως τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να τα αλλάζουμε ανά εξάμηνο.

Πηγή

Απάντηση