Εικόνα που περιέχει άτομο, γυναίκα, εσωτερικό

Η περιγραφή δημιουργήθηκε αυτόματα

Τη σημερινή εποχή, όπου πολλοί άνθρωποι προχωρούν σε Αφαίρεση τατουάζ tattoo removal, καθώς τα τατουάζ τους δεν τους αντιπροσωπεύουν πια και υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτά κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, έρχεται μία νέα έρευνα η οποία αλλάζει τα πράγματα. Η έρευνα αυτή ουσιαστικά έρχεται να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όποιος έχει πολλά τατουάζ έχει και πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατευθεί από πολλές λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα από το οποίο πολλοί άνθρωποι συχνά υποφέρουν. Ας δούμε περισσότερες όμως πληροφορίες για αυτήν. 

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε σε 30 άτομα ηλικίας από 18 έως 47 ετών, κατά τη διάρκεια εφαρμογής των τατουάζ τους. Για την αποτελεσματικότητα της έρευνας οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγμα του σάλιου τους πριν και μετά την εφαρμογή του τατουάζ τους. Αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση μίας συγκεκριμένης ουσίας, της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία δρα ως άμυνα ενάντια στις λοιμώξεις που απειλούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην έρευνα έπαιξε σημαντικό ρόλο και πόσα τατουάζ είχε ο κάθε συμμετέχοντας, πόση ώρα χρειάστηκε για να γίνει το καθένα από αυτά, σε πόσες συνεδρίες τα απέκτησε, πότε τα απέκτησε καθώς και πόσα τατουάζ είχε στο σώμα του συνολικά. 

Στην έναρξη της έρευνας, οι μελετητές κατέληξαν στο ότι όσοι συμμετέχοντες είχαν ένα μόνο τατουάζ, εμφάνιζαν την ουσία ανοσοσφαιρίνη Α σε μειωμένο επίπεδο, κάτι το οποίο οφειλόταν στην αύξηση της κορτιζόλης λόγω του άγχους και του πόνου κατά την εφαρμογή του τατουάζ. Αυτό τους οδήγησε και στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να είναι περισσότερο επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ανοσοποιητικού, λόγω της προσωρινής μείωσης της άμυνας του οργανισμού τους. 

 Τα πράγματα άλλαξαν όμως όταν οι συμμετέχοντες είχαν περισσότερα τατουάζ, και αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι αυτοί είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό την ουσία αυτή. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω της επαναλαμβανόμενης έκθεσης στο άγχος και τον πόνο κατά τη διάρκεια εφαρμογής των τατουάζ. 

Τα ευρήματα λοιπόν της έρευνας συνίστανται στο ότι το σώμα επιστρέφει σε ισορροπία, μετά από κάθε έκθεση στον πόνο και το στρες. Όταν η έκθεση αυτή είναι συχνότερη και το σώμα μπαίνει πάλι στη διαδικασία αυτή, τελικά προσαρμόζεται ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να μπορεί να ανταποκριθεί σε μία δυσκολότερη κατάσταση. Για την καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει, παρομοίασαν τη διαδικασία της εφαρμογής του τατουάζ με την επίδραση που έχει η άσκηση σε άτομα που δεν αθλούνται. Ενώ λοιπόν στην αρχή η άσκηση καταπονεί το σώμα και προκαλεί στρες, στην πορεία αυτό προσαρμόζεται ώστε να αντιμετωπίζει καλύτερα τον πόνο και το στρες που προκαλείται από αυτήν. 

Εάν λοιπόν έχετε ένα ή αρκετά τατουάζ και σκεφτόσασταν να προχωρήσετε σε tattoo removal, μήπως τελικά να το ξανασκεφτείτε και να κάνετε ακόμα ένα τατουάζ;