Επικαιρότητα

Τα κόκκινα φανάρια …

Σε αυτή τη χώρα η πλάκα έχει χάσει τη νοστιμιά της διότι μπορώ να κατανοήσω ότι ένας άνθρωπος γίνεται φίρμα πουλώντας τρέλλα και μοιράζοντας μπινελίκια αλλά δεν καταλαβαίνω πόσο συμβατή είναι η προσωπικότητα με τις ικανότητες που αναμένει η κοινωνία από αυτοδιοικητικούς, αν τελικώς η κοινωνία επιλέγει ικανότητες … κάτι που μάλλον αμφισβητεί ο ο υποψήφιος δήμαρχος που επέλεξε τον Ψινάκη για σύμβουλο. Σε κάθε περίπτωση, όσοι θέλετε να ψηφίσετε κατά του μνημονίου επειδή το είπε ο Σαμαράς … ο Ψινάκης είναι μία επιλογή.
θ Με αφορμή τον Ψινάκη προκύπτει ένα ζήτημα. Πολλές φορές εκλέγονται σύμβουλοι που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα αλλά οι δήμαρχοι απαντάνε ότι τους ψηφίζει ο κόσμος. Κανένας όμως δε ρωτάει τους δημάρχους γιατί και με ποια κριτήρια τους βάζουν στα ψηφοδέλτια. Ισως γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι αρεστοί φέρνουν κουκιά ενώ οι άριστοι είναι επικίνδυνοι … Και ποιοί να είναι οι άριστοι όταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι γυρνάνε πόρτα-πόρτα να βρούνε υποψηφίους που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν που βρίσκεται το δημαρχείο … Αριστοι πάντως είναι όσοι είναι δικοί τους. Οσοι δεν είναι δικοί τους γίνονται βαρίδια, εμπαθείς, αντίπαλοι, κλέφτες, απατεώνες κλπ …
θ Μήπως προσέξατε τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου κ. Θωμά Θωμαίδη ? Τα προγράμματα φτιάχνονται αλλά δεν εκτελούνται ποτέ γιατί οι συνθήκες αλλάζουν. Αλήθεια λέει ο πρώην δήμαρχος … Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει παράταξη με επεξεργασμένο πρόγραμμα όταν ακόμα δεν έχουν καν φτιάξει συνδυασμό ? Συνεπώς τα κριτήρια επιλογης παράταξης και δημάρχου δεν έχουν και πολύ σχέση με τις πολιτικές …
θ Γιατί όμως η Μάγια της Κίνησης ζητάει από τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα και προυπολογισμούς για έργα που αμφισβητώ αν ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου ? Ελπίζω σε επόμενο άρθρο της η Μάγια να πει αν η Κίνηση έχει ποτέ προτείνει αι δεσμευτεί έστω σε ένα συγκεκριμένο έργο και ένα συγκεκριμένο πακέτο ενεργειών για ένα ζήτημα. Διότι άλλο πράγμα να έχεις θεωρητικές θέσεις και άλλο να προτείνεις και να δεσμεύεσαι για συγκεκριμένα πράγματα. Λέτε η Κίνηση να δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει νέο μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο, να μας πει το πότε και που θα βρει τα χρήματα ? Λέτε να μας πει η Κίνηση από ποιον κωδικό προυπολογισμού του δήμου Κορινθίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί το λαογραφικό μουσείο ώστε να μην υπάρχει ζήτημα διαφάνειας ?
θ Η απαραίτητη προεκλογική αγανάκτηση βγήκε και από τον Δημήτρη Προβή που οφείλω να πω ότι είναι πολύ καλός ως αντι-Πνευματικός σχολιαστής (άτιμος αυτός ο εκλογικός νόμος !) στο δελτίο ειδήσεων στο ΑΧΙΟΝ. Αρκετοί πρέπει να πείστηκαν ότι ο Γιώτης θα βάζει πανί γύρω από τις πλατείες που θα κατασκευάζει ενώ ο Πνευματικός είναι ανεύθυνος και επικίνδυνος γιατί δε βάζει πανί αλλά απλή ταινία. Πρέπει πάντως να ενημερώσω τον Γουγά ότι στις δηλώσεις Πνευματικού ήμουν παρών και ο δήμαρχος μόνο νευρικός και πανικόβλητος δεν ήταν. Δεν είχε πάρει βαλεριάνα ή άλλο ματζούνι … Απλώς προετοίμαζε χαλαρά τον Προβή να κάνει σχόλια για λάθος πλατεία. Διότι το συμβάν με το παιδάκι έγινε αλλού … και εκεί δεν χρειαζότανε πανί ! Παιδιά οργανωθείτε γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι τα έχετε βρει με τον Αλέκο και μας κάνετε πλάκα !!!
θ Εξυπνο σχόλιο του Γιάννη Λάμπρου για τον αριθμό 9 με αφορμή τη φιέστα για τα 9 χρόνια του ΚΑΠΗ. Ο Γιάννης αντιμετωπίζει τη χολιγουντιανή εκδοχή του αριθμού 9. Πράγματι το 9 πιθανόν να σημαίνει τέλος αλλά το αριστοτέλειο τέλος έχει διττή έννοια και σημαίνει είτε φυσικό τέλος είτε σκοπός. Για πολλούς επιστήμονες το τετράγωνο του 9 δείχνει την αιωνιότητα και για τους Κινέζους είναι πολύ τυχερός αριθμός. Αν θυμάμαι καλά, στην Ιλιάδα του Ομήρου το 9 χρησιμοποιείται για να δείξει το πάρα πολύ … Με άλλα λόγια … τον Πνευματικό τον παίζεις μόνο με το αιγυπτιακό 8 … Σας ανοίγω τα μάτια αλλά απόψε έχω τις καλές μου … για τις εξαιρετικές επιδόσεις των βάζελων !
θ Βάζελος είναι και ο Πνευματικός ο οποίος δεν λέει να κόψει το χούι να λέει «κάποιοι» κάθε φορά που κάνει δηλώσεις. Οχι ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιους εννοεί αλλά άμα έλεγε ονόματα θα είχαμε να γράφουμε βιβλία ! Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να αρχίσει ο δήμαρχος να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένος διότι η επανεκλογή δεν είναι στο τσεπάκι.
θ Η προεκλογική τακτική έχει υψώσει κόκκινα φανάρια στον διάλογο. Την ίδια ώρα κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι διαλέγουν συμβούλους από τα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ. Στους δρόμους ξέχασαν να βάλουν φανάρια. Αναρωτιέμαι που γίνεται μεγαλύτερο μπάχαλο. Εκεί που έχει φανάρια ή εκεί που δεν έχει ?
θ Καλημέρα σας, να είστε δυνατοί και ψύχραιμοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close